12/09/2017

Christmas Book Tag by Project Team


A Projekt Team tagjaival (Music Projekt hét keretein belül csatlakoztam) összedugtuk a fejünket és arra a döntésre jutottunk, hogy a sok teendő mellett most nem jutna idő egy rendes karácsonyi projekthét kivitelezésére, de nem is akartuk kihagyni az egészet, így egy közös book tag mellett döntöttünk. Mindenki előrukkolt egy vagy több kérdéssel és összeállt egy szép kis listánk. A kérdések nem teljesen a könyvekre lettek kihegyezve, inkább személyesebb témájúak.

RÉTA KÉRDÉSE:
Emlékszel rá, hogyan tudtad meg, hogy a Mikulás/Jézuska nem létezik? Ha igen, elmesélnéd?

A Mikulásra konkrétan emlékszem :D Körülbelül 8 éves lehettem és mint általában a 8 évesek hatalmas mélázásban voltam, épp a világ dolgait fejtegettem magamban, amikor bepattant az isteni szikra és nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy a Mikulás, hogy a fenébe tudja beszuszakolni magát a dupla ablakszárnyunk közé...?! (Az ajándékaim mindig a két ablakszárny között sorakoztak... így visszagondolva ez azt jelentette, hogy még akkor sem keltem fel, amikor anyáék kinyitották az ablakot, ami régi fa ablak révén eléggé zörög...).
Na szóval elkezdtem nyomozni, megvizsgáltam a tetthelyet és arra a döntésre jutottam, hogy képtelenség a Mikulásnak oda beférnie. Gyorsan lezavartam a dolgot, egyből arra következtettem, hogy akkor nem is létezik, és valószínűleg anyáék pakolják oda az ajándékaimat. Előterjesztettem anyáéknak és belátták, hogy nincs mit tenni, erre már rájöttem :D


A Jézuskánál fogalmam sincs. Szerintem ahogy nőttem folyamatosan kopott a dolog. Régen, apa mindig elvitt szánkózni a közeli szánkódombra, mer' ugye a Jézuska dolgozik és nem zavarhatjuk. Jobb ha otthon sem vagyunk mi ketten, anya majd segít neki. Ez a trükk eléggé bajossá vált, amikor nem minden dec 24. volt fehér és kénytelenek voltunk otthon maradni. De konkrét "leleplezésre" nem emlékszem.

PERPETUA & INDIE KÉRDÉSE:
Karácsonykor veled is könnyebben elszalad a ló könyvvásárlás terén? Magadnak is veszel ilyenkor vagy csak másoktól kapsz?

Rám a nyári akciók veszélyesek. Mindig az augusztus végi akciókkal tankolok be :D
Karácsonyra szinte mindig könyvet kérek, idén is :D Van, hogy szeretnék hozzácsapni a saját keretemből egy könyvet, de mindig az a vége, hogy azt is kifizetik anyáék, így ezzel már felhagytam :D

DORKA KÉRDÉSE:
Mutass pár olyan könyvborítót, amik a télre és a karácsonyra emlékeztetnek!


Csak tavaly kezdtem el karácsonykor karácsonyi hangulatú könyveket olvasni és eddig ez a kettő került terítékre. Mind a kettőnél a borító tetszett meg a legjobban. Nagyon tetszenek.


WANDAMACI KÉRDÉSE:
Van valamilyen karácsonyi szokásotok?

Anyával minden évben együtt sütünk mézeskalácsot. Ez nem olyan túl régi szokás nálunk, olyan 8 éve kezdhettük el. Imádom! Ilyenkor karácsonyi zenéket hallgatunk és próbáljuk tökélyre fejleszteni a mézes receptünket. Miután kisültek elindul a díszítés. Meg kell említenem, hogy nincs kézügyességem, de semmi, ezt pedig anyukámtól örököltem, úgyhogy minden egyes darab egyedi lesz. Először morgolódunk, hogy mennyire bénák vagyunk, utána kipukkadunk a röhögéstől egy-egy szürreális díszítést meglátva.
A tavalyi csapat :D
A másik: keresztapámmal együtt megyünk karácsonyfa keresésre. Mindketten az élő fenyőt szeretjük és mind a kettőnknél magasabbnak kell lennie... (én 163, keresztfater 172cm...nem nagy kihívás :D)
Majd megkapjuk, a végső eligazítást, hogy " ne legyen túl pufi, el lehessen tőle férni" jó jó...
A helyszínen osztunk szorzunk, odavagyunk vagy 3 órát és végül hazaállítunk A fával. Nagy büszkén bemutatjuk a családnak, kijelentjük, hogy végre eltaláltuk a méretet, TUTI nem pufi, csak formás! Talpfaragás, bevonszolás ééés kiderül, hogy még pufibb,mint a tavalyi :'DD Általában mindenki dől a röhögéstől, mennyire tehetségesek vagyunk :D

Nem, ezek nem mi vagyunk :D


ANNA KÉRDÉSE:
Miért várod minden évben újra a karácsonyt?

Szeretem ezt a meghitt hangulatot. Együtt van a család, mindenki dugdossa az ajándékát, amit meg majd megkap azt próbálja meglesni. Beszélgetünk, igyekszünk valami kedves dolgot adni egymásnak és egyszerűen csak együtt vagyunk. Szerencsésnek érzem magam.
Ja és rengeteg kaja!! Majdnem elfelejtettem :D
Személyes kedvencem a tavalyi asztalról

NIITAA KÉRDÉSE:
Mely könyvek szerepelnek a karácsonyi kívánságlistádon? 
Milyen fajta fát preferáltok: műfenyő vagy igazi? 
+ kihívás: építs moly-karácsonyfát!

Idén Peter V. Brettől a Sivatag lándzsáját, a Napháborút és a Nagy Bazárt szeretném megrendelni, annyira bejött a Rovásember :D
Igazi fenyő párti vagyok, bár idén nagyon megingattak a műfenyők. Előbb- utóbb szerintem mi is váltani fogunk.




VIRÁG KÉRDÉSE 
Mi az, amit minden karácsonykor meg akarsz tenni / szokás, amit fel akarsz venni, de aztán mégsem teszed meg soha?

Új karácsonyi CD-t írni :'DDD Mindig elfelejtem :D Bár már kívülről tudom a jelenlegit :D


BARBI KÉRDÉSEI:
Karácsonyi hangolódásként szoktál karácsonyi témájú könyveket olvasni?

Tavaly kezdtem el és nagyon jó volt. Idén is tervezek majd karácsonyi könyveket olvasni, csak még nem igazán van kiszemeltem.

MOLLY KÉRDÉSE:
Hogyan telik nálatok a szenteste?

Hát mi nem este ünnepelünk, hanem ebédelünk. Reggel befaragjuk a fát, becincáljuk, feldíszítjük közösen, eközben a jól megszokott karácsonyi CD szól. Anya közben főzi az ebédet, mindenki behordja a fa alá az ajándékát. Megterítünk, elhozzuk mamámat. Ebéd előtt ajándékozunk, azzal egy kicsit elvagyunk majd asztalhoz ülünk. Késő délutánig együtt vagyunk, beszélgetünk.

ANITIGER KÉRDÉSE:
Milyen lenne számodra a tökéletes Karácsony? Emlékeztet gyermekkorod Karácsonyaira?

A jelenlegi karácsonyaim.

GOTHIC KÉRDÉSE:
Ismerős lehet az iskolából mindenkinek a télapós/karácsonyos meglepetés húzás… Az ez évi első olvasmányod főszereplőjének milyen ajándékcsomagot állítanál össze? (Fontos: az anyagi oldal nem téged terhel, úgyhogy tegyél bele egy könyvet is)

Idén Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók c. könyvét olvastam el elsőként. Alex Markovnak fogalmam sincs mit vennék :D Egy vándorcirkusz igazgatónak valljuk be nehéz mit venni :D
Talán pólót kéne neki venni, mert mindig félmeztelenül rohangált, bár ez egy kicsit sem zavart :D
Egyébként olvasni is szeretett, szóval valami klasszikussal meglepném.

SOL KÉRDÉSE:
Kaptál már olyan ajándékot, aminek nem örültél? Mi volt az? Hogy kezelted a helyzetet?

Egyszer egy kvarc órát, amit nem nagyon tudtam hova tenni, az értetlenség teljesen látszódott rajtam :D De utána nagyon hozzám nőtt, állandóan rajtam volt.

NEVERHOOD KÉRDÉSE:

Mik azok a témák (közéleti, kulturális, szociális, bármi), ami számodra NEM jöhet szóba szenteste vagy karácsony napján a családi asztalnál beszélgetés közben?

Politika. Alapból sem vagyunk egy politizáló család, de ezt elképzelhetetlennek tartom az asztalnál.

Többiek:
Virág
Annie
Réta
Neverhood
K_A_Hikari
Dorka
Gothic
Sára
Csokitorta
Barby Malik
Molly
Perpetua & Indie
Kovkira
Sol
Niita
Ashley
Valentine Wiggin
Vicky
AniTiger

1 megjegyzés:

Wandamaci írta...

Megfertőztél, nincs mit tenni :D

Megjegyzés küldése