1/06/2018

Top 5 Wednesday #25



Idén is megérkezett a Top 5 Wednesday első bejegyzése, amiben kifejtem, hogy melyik az a top 5 könyv, amit biztosan el szeretnék olvasni 2018-ban.

A T5W bejegyzés sorozatot Dorkának és Rétának köszönhetően indítottam el a blogomon. Ők már aktívan tevékenykedtek és hétről hétre hozták a tematizált bejegyzéseket és bizony feltűnt, hogy milyen jó témák jönnek hétről-hétre így gondoltam belevágok.
Később utánanéztem és megtaláltam a Goodreads csoportot, ahonnan tulajdonképpen elindult az egész. A Goodreads csoportban szerdai napokra lebontva, minden hónapban fel vannak tüntetve az adott témák és ezekhez kapcsolódóan ki kell választanunk az általunk legjobbnak ítélt Top 5 könyvet.

A mai téma:
Amit biztosan elolvasok 2018-ban

Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

A Tüskék és rózsák udvara után egyértelmű, hogy alig várom a folytatást, főleg mert Rhys könyve lesz.
Az Éjszaka udvarára és Rhysre is borzasztó kíváncsi vagyok, főleg, amiket azóta írkálnak a történteről a többiek. A spoilereket eddig sikeresen elkerültem, de annyit megtudtam, hogy Tamlinnal valami nagyon nem oké... Ettől csak még kíváncsibb lettem :D


A többi könyv az eddig olvasatlan, de már megvásárolt könyveim közül fog kikerülni. Ezek biztos benne lesznek az idei listámban:




Renée Ahdieh: Rózsa & tőr
A Harag & hajnal után nem volt kérdés, hogy egyből kell a folytatás. Elolvasás előtt szerintem újra fogom olvasni a Harag & hajnalt, hogy teljes legyen az élmény. Az utolsó kép, amire emlékszem a történetből eszméletlenül izgalmas volt és tátott szájjal kerestem tovább a lapokat, de egyszerűen nem volt több... Kimondottan kíváncsi vagyok hová lyukad ki a második rész.


On Sai: Scar
On Sai Calderonnal teljesen megvett magának. Imádtam a humorát és még a tőlem teljesen távol álló sci-fi műfajt is megszerettette velem. Ezen felbuzdulva szeretném sorravenni a többi művét is, ebben az évben Scar lesz a soros. Remélem hasonlóan jó lesz a kapcsolatunk, mint Calderonnal.

Peter V. Brett: A sivatag lándzsája
A Rovásemberben annyira különleges és egyedi világot tárt elém az író, hogy nem tudok és akarok ettől elszakadni, kíváncsian várom a további történéseket. El nem tudom képzelni, hogy mi történhet a főszereplőkkel, vagy hova fog kilyukadni a történet, de a könyvek méretét tekintve nem fogok unatkozni :D

Diana Gabaldon: Outlander -Az idegen
A Trónok harca mellett még az Outlander folyik mindenhonnan a csapból és most érkezett el annak az ideje, hogy belevessem magam és vagy csatlakozni fogok az őrülethez ( a Trónok harcánál bejött) vagy rájövök, hogy ez nem az én világom és nem fogok sóvárogni, hogy vajon mi lehet benne :D

Többiek bejegyzései:

1 megjegyzés:

Wandamaci írta...

Ez már pozitív :D A Rovásemberes ajánlásod is bejött :)

Megjegyzés küldése