6/10/2021

Jamie McGuire: Fény a szívemben

Eredeti cím: All the Little Lights

Eredeti megjelenés éve: 2018

Megjelenés: 2020

Kiadó: Maxim

Kiadói sorozat: Dream válogatás

Oldalszám: 444

Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Fülszöveg:

"Amikor ​Elliott Youngblood először kiszúrja magának Catherine Calhount, ő csak egy fiú egy kamerával, aki sosem látott még szomorúbb és egyben gyönyörűbb valakit. Mindketten kívülállóknak érzik magukat, de egymással gyorsan barátságot kötnek. Azonban amikor Catherine-nek a leginkább szüksége lenne a fiúra, neki el kell hagynia a várost. Amikor Elliott végül visszatér, ő és Catherine már teljesen más emberek. Ő egy sztár a középsuliban, igazi menő sportoló, Catherine pedig minden szabad percét anyja titokzatos reggeliztető panziójában tölti. A lány sosem bocsátott meg Elliottnak azért, hogy magára hagyta, de a fiú elhatározza, hogy mindenképp visszaszerzi a barátságukat… és a lány szívét is megkaparintja. Épp amikor Catherine már kész arra, hogy újra megbízzon benne, Elliott egy hely tragédia gyanúsítottja lesz. A városban növekvő feszültség és gyanú ellenére Catherine két kézzel kapaszkodik a szerelmükbe. Azonban egy mindent elsöprő titok, amit Catherine mélyen eltemetett, elsöpörheti a maradék reményüket is a boldogságra."


A könyvtárban véletlenül akadt a kezembe, semmit nem tudtam róla.

Az év legnagyobb meglepetését tuti ez a könyv fogja vinni. Egy egyszerű, nyári, szerelmes, limonádé történetre számítottam, erre pislogtam kettőt és átment thrillerbe.

Az eleje megegyezett az első benyomásaimmal: indián srác, fehér lány, szerelmesek lesznek és nagyon cukik. Azonban innentől sokkal komolyabb szálak is beleszövődtek a történetbe: iskolai bántalmazás, megkülönböztetés, problémás szülők, származás miatti piszkálódás, mentális problémák.

Elliot a nyarait jellemzően ebben az álmos kisvárosban tölti a nagynénjénél, így egy kis nyugalomra lel folyton veszekedő szüleitől. Azonban ezen a nyáron fényképezés közben észrevesz egy csodaszép lányt. Onnantól kezdve nem tudja elfelejteni, majd megszólítja. A lány pedig történetesen annak a családnak a lánya, akiket kiutáltak a közösségből, így az indián fiú és a kiutált lány jól megértik egymást. Azonban történik valami, amire egyikőjük sem számított, így sok mindent kell kiállniuk a szerelmük érdekében.



Folyamatosan repültek a lapok a kezem alatt, rendkívül izgalmas, illetve Elliot és Catherine párosáról is szerettem olvasni. Végig érződött egyfajta feszültség, Catherine végig titkolt valamit, amit senkinek nem mondott el. A történet végén kiderült, hogy mi volt az. Hát sok verziót kitaláltam, de ez eszembe sem jutott. Tátva maradt a szám. Mégis zseniális volt. Ekkora meglepetést könyv még nem okozott. Tele van komoly témákkal, komoly gondolatokkal minderre pedig kettőt pislogtam és egy thrillerrel találtam szemben magam.

Néha kicsit sok volt az "én nem érdemellek meg, szakítsunk" hiszti, de jól volt kezelve.

Furcsa könyv, de nekem nagyon tetszett. A levonás a pár tipikus tini dráma miatt volt, de ettől eltekintve eszméletlen könyv, a csavar pedig lenyűgözött. Ennyire még nem vert át egy történet sem. Elliot és Catherine párosa rendkívül szimpatikus volt, különösen Elliot karakterét kedveltem nagyon. Minden lány megérdemelne egy Elliotot! 😍💕

Értékelésem: 4 / 5



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése