7/01/2022

Harlan Coben: Az idegen

Eredeti cím: The Stranger

Eredeti megjelenés: 2015

Kiadó: Jaffa

Megjelenés: 2015/2020

Fordította: Galamb Zoltán

Oldalszám: 336

Fülszöveg:

"Az ​idegen a semmiből bukkan fel. Talán egy bárban, talán egy parkolóban, talán egy élelmiszerboltban. Kiléte ismeretlen. Indítékai homályosak. A birtokában lévő információ tagadhatatlanul hiteles. Néhány szót súg az ember fülébe, aztán magára hagyja meghökkent áldozatát, aki kétségbeesetten próbálja összerakni darabokra tört élete szilánkjait.
Adam Price-nak van mit veszítenie. Élete maga az amerikai álom: jól fizető állása van, és látszólag harmonikus házasságban él gyönyörű feleségével, akivel két csodálatos fiúgyermeket nevelnek egy hatalmas kertvárosi családi házban.
Aztán összeakad az idegennel. Amikor Adam tudomást szerez felesége, Corinne szörnyű titkáról, kérdőre vonja az asszonyt, és a tökéletes élet délibábja úgy foszlik szét, mintha sosem létezett volna. Ám Adam hamarosan még sötétebb machinációk hálójában találja magát, és egy idő után felismeri: elég egy apró kis hiba, és az összeesküvés, amelybe belesodródott, nem csupán az életüket dönti romba, de végez is velük…"
Az első könyvem volt Harlan Cobentől bár elég sokszor hallottam már róla így kíváncsi voltam.

Bevallom eleinte féltem, hogy nehezen fog lekötni, a krimik egyébként is távol állnak tőlem, de meglepően hamar berántott. 

Egy idilli pár életébe csöppenünk, boldog család, focizó gyerekek, szép feleség. Igen ám, viszont egy szülői megbeszélés közben egy idegen olyan információkat suttog a férj fülébe, amelynek van valóság alapja viszont rendesen felborítja az addigi csendes, nyugodt életüket.

Ezután pedig, a fő szálon kívül több sorssal, több döntéssel és titokkal ismerkedünk meg, ugyanis egy szervezet azzal foglalkozik, hogy emberek piszkos titkairól rántja le a leplet, megfigyelve ki, hogy reagál a felszínre bukkant tényekre.


Kellemes pozitív csalódás volt, bár sokszor sok volt a belső agyalás, mégis izgalmasan alakult. Maga az alapkoncepció nagyon beteg, de simán el tudom képzelni, hogy a valóságban is létezik ilyen.

Nagyobb csavart vártam a végén, annyira elkanyarogtunk és annyira agyafúrt akartam lenni, de.pont ezzel vezetett félre és így lepődtem meg.

Köszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak!

Értékelésem: 4 / 5


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése