11/14/2020

Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Megjelenés éve: 2012
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Vörös pöttyös
Sorozat: Pippa Kenn-trilógia I.
Oldalszám: 304

Fülszöveg:
"Pippa bármit feláldozna az élő emberi beszédért, vagy egy érintésért.
Az erődházban a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak. Az erdőt a biológiai katasztrófa áldozatai uralják, akik gyűlölik a szépséget és emberséget, az elveszett életük nyomait. Bármikor megölnék Pippát.
Pippa tizenhetedik születésnapján döbbenetes dolog történik. Vajon megváltozhat az élete? Létezhet számára a szerelem egy ilyen zord világban? Mit jelent a társ? És mit jelent a bizalom?"
Egyre szívesebben nyúlok magyar írók könyveihez és most is egy gyöngyszemet sikerült találnom.

Van egy erődház, ahol egy apa és lánya tengeti életét, óvakodva a lesben álló sápadtaktól, akik valami olyasmik lehetnek, mint a zombik. A párosunknak sejtelme sincs, hogy élnek-e még rajtuk kívül emberek, ugyanis valamilyen kísérletezgetés folytán az embereket megfertőzte egy vírus és vérszomjas sápadtakká váltak. Egy nap a lány egyedül marad és megkezdi a túlélésért folytatott küzdelmét valamint, várja hátha még egy túlélővel összesodorja a sors.

Az olvasás előtt meg sem gondoltam, hogy disztópiát tartok a kezemben, zombikkal meg minden, bár jobb is. 

A világ egyből lekötötte a figyelmem, nagyon érdekes volt, főleg a mélyben meghúzódó várakozás, hogy vajon vannak-e túlélők.


Az olvasásom előrehaladásával egyre több minden történt, izgalmasabbnál izgalmasabb helyzetekben találtam magam. Tényleg lenyűgöző a világ, ahogy a cselekmény szépen hömpölyög.

Nem nagyon szeretem a zombis könyveket, de ez teljesen más volt.

Ritkán dobálózok ezzel a szóval, de tényleg letehetetlen! Volt, hogy elfelejtettem levegőt venni annyira izgalmas volt és tűkön ülve vártam mi történik. Tetszett a romantikus szál, a világ és a titkok. Egyre több minden derült ki, de még így is vannak elvarratlan szálak. Örülök, hogy itt csücsül a polcomon a 2. rész, rögtön folytatom is. Aki szereti a disztópiát annak kötelező!

Értékelésem: 5 / 5




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése