11/02/2023

Finy Petra: Almás pite

Megjelenés: 2023

Kiadó: XXI. Század

Oldalszám. 88

Fülszöveg:

Mesék ​családi ünnepekről és együttlétekről

Együtt lenni jó. Családi körben pedig a legjobb. Mi is lenne velünk közös ünnepek, szívmelengető rítusok és hagyományok nélkül? A húsvétban, karácsonyban, egy születésnapban vagy anyák napi ünnepségben nem is maga az ünnep a legszebb, hanem az, hogy egymást inspiráljuk derűnkkel, életszeretetünkkel.

Brúnóék családjában szinte mindenkinek van valami vicces hobbija vagy hóbortja, ezért náluk még emlékezetesebb a közös ünneplés. Náluk egy családi ünnep során előfordulhat, hogy a nagymama búvárkodni kezd, húsvéti tojás helyett a kertben sünit találnak, a nagypapáról kiderül, tud villamost vezetni.

Az Almás pite című mesekönyv úgy mutatja be a családi ünnepeket, hogy közben végig arra helyezi a hangsúlyt: lehet bármilyen zűrös is a körülöttünk lévő világ, történjen bármennyi rossz dolog is otthonunk falain kívül, a család ereje és vidámsága mindenen átsegít. Főként, ha akad egy frissen sült almás pite, amiben a hozzánk közelállók összes szeretete benne van.

Az Almás pite című mesekönyv lenyűgözően mutatja be a családi ünnepek és az együttlétek varázsát egy rendkívül bohókás család szemén keresztül. Azokat a pillanatokat, amikor a család tagjai együtt vannak, mindig különlegessé és szívet melengetővé teszik. Ebben a történetben megtapasztalhatjuk, hogy az ünnepek nem csak arról szólnak, hogy ajándékokat kapunk, vagy finom ételeket eszünk meg, hanem arról is, hogy közelebb kerülünk egymáshoz, értékes időt töltünk együtt, megerősítjük a családi kötelékeinket, és megtanulunk értékelni a hagyományokat.

A könyv ügyesen ábrázolja a családi kötelékek fontosságát, és bemutatja, hogy az ünnepek valóban az együttlét és az összetartozás idejévé válhatnak. Megmutatja, hogy az ilyen pillanatok mennyire gazdagító élményeket nyújtanak mindenkinek, különösen a gyerekeknek. A fiatalabb generációk is vidám történeteken keresztül ismerhetik meg, mennyire fontosak a családi kötelékek, és mennyire értékes, amikor együtt lehetünk a szeretteinkkel.
Az Almás pite olyan mesekönyv, amely könnyedén megérinti az olvasók lelkét. Olvasása közben az ember könnyen nosztalgikus érzéseket élhet át, és visszarepülhet a saját gyerekkorába, a családi ünnepek emlékeire. Ez a könyv ideális választás minden család számára, akik szeretnék továbbadni a hagyományaikat és az ünnepek varázsát a következő generációnak. Az Almás pite egy emlékezetes olvasmány, amely mély nyomot hagy az olvasók szívükben, és emlékeztet minket arra, hogy az igazi értékek a családunkban és az együtt töltött értékes időben rejlik.
Köszönöm a lehetőséget a XXI. Század Kiadónak és Finy Petrának!

Értékelésem: 5 / 5






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése