1/29/2022

R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

Megjelenés éve: 2018

Kiadó: Álomgyár

Sorozat: Az ártatlan III.

Fülszöveg:

"Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonyál…
1610 áprilisában Fabricius Flóra és szerelme, a jóképű, de cseppet sem makulátlan múltú Lorenzo Mariani Párizsba érkezik.
Nem jószántukból utaznak, a biztos halál elől menekülnek a francia fővárosba.
Egy gyönyörű, nagyvilági hölgy segíti őket, akinek gyökerei a velencei Mariani házhoz kötődnek.
Flóra hamarosan megismeri a féltékenység, és az asszonyi cselszövés legmélyebb bugyrait.
Gyilkosság, vágy és gyűlölet kíséri minden léptét, és rájön, hogy még a Tuileriák palotájában sincs biztonságban."
Az Ártatlan sorozat volt az első, amelyet R. Kelényi Angelikától olvastam és egyből magával ragadott.

A trilógia befejező részében Flóra és Mariani kénytelenek elmenekülni Párizsba, ahol Mariani régi ismerősénél kell meghúzniuk magukat. Ám, ahogy az lenni szokott, nem tudnak szépen, csendben egy helyben megülni, ismét kétes ügyletekbe kezdenek belekeveredni, amely egyre jobban és jobban berántja őket.

Eleinte kicsit megijedtem, ugyanis túl sok volt Flórában a bizonytalanság, amely sokszor vitához is vezetett, így reméltem, nem így fog befejeződni a trilógia.

Párizsban egyáltalán nem szívélyes fogadtatásra találnak, a városban belső, hatalmi harcok dúlnak, amely sok munkát ad Marianinak. Mindezt tetőzi, hogy a vendéglátójuk szerelmes a fiatal doktorba, illetve drasztikusabb eszközöket sem fél bevetni céljai elérése érdekében.

Mindebből sejthető, hogy talán ez lett a legizgalmasabb könyv. Amint elkezdtek bonyolódni az események, szinte faltam a lapokat.

Ennyi intrikát, árulást és bosszúvágyat nem sűrűn látok könyvben, de az írónő tökéletesen megragadta a női lélek legsötétebb bugyrait. 

A vége felé rendkívül értékeltem, hogy Mariani fejébe is beleláthattunk, végre megismerhettük a gondolatait. Így az egész, magával a végkifejlettel, méltó befejezése volt a trilógiának.

Történelmi romantikus rajongóknak szerintem kötelező darab, csak ajánlani tudom, hiszen Marianival mindenkinek meg kell ismerkedni. Mindemellett a korra jellemző érdekességek számomra megadták azt a pluszt, amit az ilyen könyvekben keresek. Kétségkívül elvarázsolt és végig a XVII. században találtam magam. Bátran invitállak benneteket is erre az időutazásra!

Értékelésem: 5 / 5


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése