3/23/2024

Szabó Krisztina: Ezüsterdő

Megjelenés
: 2023

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Vörös pöttyös

Oldalszám: 368

Fülszöveg:

Egymásba ​szerethet a farkas és a vadász?

A mágikus képességekkel bíró Grosvenor-ház a kezdetektől fogva védelmezi az Ezüstvidéket és a környező országokat a farkas alakváltóktól. Ám az egykor nagy hatalmú családból napjainkra csupán ketten maradtak: Calluna és a nagymamája. Nem sokat tehetnek az ifjú Faelan király ellen, aki a trónra kerülését követően merész hódító hadjáratba kezdett. A farkasok jelentette fenyegetés nőttön-nő.

Amikor a farkaskirály házassági szövetséget ajánl, Calluna az otthona

és a szerettei védelmében kénytelen igent mondani. Előítéletekkel felvértezve száll le a repülőről a Lykon Birodalomban. Csakhogy Faelan egészen másnak bizonyul, mint hitte, és egyre nehezebb összeegyeztetni a kegyetlen uralkodó képét azzal a férfival, akit megismer.

Ráadásul nem elég, hogy vonzalom ébred benne az ellensége iránt, megdöbbentő családi titokra is bukkan Lykaiában. Mégis mi köze az ősének a farkasokhoz? És mi az a különös mágia, ami összeköti őt Faelannel?

Calluna kénytelen helytállni a veszedelmekkel teli, ellenséges udvarban, és fényt deríteni az igazságra, mielőtt minden, amit szeret, menthetetlenül odavész.

Merülj el ebben a szerelemmel, titkokkal és mágiával teli modern mesében!

Az írónő Ellopott kívánság c. könyvét nagyon szerettem, így kíváncsi voltam, hogy az Ezüsterdő milyen világba repít el.

Szabó Krisztina Ezüsterdő c. műve egy izgalmas fantasy történet, amely megfelelően ötvözi a romantikus és mágikus elemeket. A könyv középpontjában Calluna, a Grosvenor-ház utolsó leszármazottja áll, aki mágikus képességekkel rendelkezik, és feladata az Ezüstvidék és a környező területek védelme a farkas alakváltóktól.

szabó krisztina ezüsterdő Már a történet indulása is izgalmas, mivel az ifjú Faelan király hadjáratot indít Calluna pedig kénytelen szövetséget kötni vele az otthona és szerettei védelmében. Ám amint Calluna megismeri Faelant, rádöbben, hogy a király egészen más, mint ahogy azt várták tőle. Ahogy kénytelenek együtt dolgozni és megismerni egymást, az ellenségeskedés helyét elkezdi felváltani valami más.

A történet folyamán Calluna szembesül saját előítéleteivel és a Lykon Birodalomban rejlő titkokkal, melyek megváltoztatják mindazt, amit eddig hitt. Ahogy próbálja kibogozni a családi titkokat és felfedni a Lykaiában rejlő mágikus erőt, Calluna és Faelan között egyre erősödő kötelék keletkezik, miközben próbálnak megvédeni mindent, amit szeretnek.

Szabó Krisztina remekül ábrázolja a karakterek fejlődését és a kapcsolatok alakulását a történet során. A könyv tele van fordulatokkal és izgalmas pillanatokkal, amelyek végig fenntartják az olvasó figyelmét. A mágikus és titokzatos világ, amelyet Szabó Krisztina teremtett, lenyűgöző és elbűvölő, garantáltan magával ragadja az olvasót.

Összességében egy szuper fantasy regény, néhol igaz Callunának túl egyszerűen sikerülnek dolgok és szívesebben olvastam volna hosszabban, ahogy Faelan felfedi valódi arcát, kicsit instantnak éreztem, de az Ezüsterdő és a farkasok világa mindenképp magába szippant és nem ereszt, ráadásul szimpatikus volt, hogy Cal belevaló főhősnő.

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!


Értékelésem: 4 / 5







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése