4/18/2024

B. J. Alexandra: Kelet madara, nyugat virága

Megjelenés: 2024

Kiadó: Álomgyár

Oldalszám: 576

Fülszöveg:

A ​Zavargások Ideje.

Így emlékeznek az emberek azokra az időkre, amikor ismeretlen eredetű természeti katasztrófák és a semmiből előtűnő mutáns állatok – a máslények – pusztítottak a világban. Azonban amikor minden veszni látszott, megjelentek a különleges képességekkel rendelkező Áldottak, és visszaállították a rendet a káoszban. Legalábbis egy időre…

A világ békéjéért most Áldottakból és hétköznapi emberekből álló katonai szervezetek, a Kirendeltségek felelnek. Feladatuk a máslények féken tartása és az újabb természeti katasztrófák megelőzése.

Theodore Bloom az amerikai Déli Kirendeltséghez kíván csatlakozni. A külvilág számára ő csupán egyike a számtalan nagyravágyó fiatalnak, akik pénz, hírnév és dicsőség reményében akarnak katonának szegődni. A fiúnak azonban ezeken túlmutató ambíciói vannak.

Theo katona, kém és sakkbábu egy személyben. De vajon ki irányíthatja őt, és kivel áll szemben? Helyt tud állni a veszélyes bevetéseken, miközben titokzatos munkaadójának nyomoz, és mindennek tetejében a Déli Kirendeltséget vezető Lounsbury és Japán legnagyobb vallási felekezetét irányító Kaminari család eljegyzési drámájába is belekeveredik?

B. J. Alexandra fantasyregénye egy olyan világba kalauzol el minket, ahol a rejtély és a hatalom az úr. Az izgalmas és fordulatokkal teli történet mindenkit magával ragad.

B. J. Alexandra könyvét, amikor először megláttam, rendkívül megtetszett a borító majd a fülszöveg elolvasása után a történet is felkeltette az érdeklődésem.

Az olvasás során egy nagyon régi film ugrott be, az Ahová lépek szörny terem (1990) és folyamatosan erre asszociáltam az olvasás során, szerettem a filmet, valamiért gyerekkoromban nagy hatást gyakorolt rám, így ez egy jó kezdés volt.

A Kelet madara, nyugat virága egy poszt-apokaliptikus regény, melyben a világot természeti katasztrófák és mutáns állatok, a máslények pusztítják. A történet középpontjában Theodore Bloom áll, aki csatlakozni próbál az amerikai Déli Kirendeltséghez, egy katonai szervezethez, melynek feladata a rend fenntartása és a máslények elleni harc.
Theodore nem csupán egy tipikus katonai jelentkező; ambíciói és belső konfliktusai különlegessé teszik. Az olvasók követik Theodore fejlődését, miközben próbálja megérteni saját helyét a világban és megtalálni a helyét a kirendeltségben, miközben egy titokzatos idegen folyamatos látogatásokat tesz nála.

A regény világa izgalmas és veszélyes, tele van feszültséggel és akcióval. A kirendeltségek közötti politikai és társadalmi feszültségek további izgalmat adnak a történetnek, miközben Theodore és társai próbálnak megbirkózni a fenyegetésekkel és megvédeni a világot.

Őszintén szólva, engem kevésbé tudott lekötni, mivel a regény politikai és emberi kapcsolatokra összpontosít a leginkább, ami engem a legkevésbé tud megfogni, így mélyebben nem is tudtam elmerülni a történetben. Az alap ötletet jónak gondolom, bár néhol kidolgozatlannak éreztem vagy olyan részletekre lettem volna kíváncsi, amelyre nem tértünk ki, ráadásul a címből egy kis romantikára is következtettem, de ez téves elgondolás volt a részemről, legalábbis egyelőre, ugyanis az írónő megerősítette, hogy a második részben már több romantikára számíthatok 🤭
Összességében érdekes könyv, a borító gyönyörű, így, ha valaki kedveli a politika és emberi kapcsolatok körül gyűrűző disztópiákat, érdemes lehet elolvasni.

Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak!

Értékelésem 3 / 5 











0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése