4/07/2024

Eszes Rita: Tükör a felhőkön túlra

eszes rita tükör a felhőkön túlra
Megjelenés: 2023

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Zafír pöttyös

Oldalszám: 344

Fülszöveg:

"Akármilyen ​bőrbe bújsz, kellesz nekem!

Japán az 1600-as évek vége felé. A határok lezárva, a császár túszként él saját palotájában, a hatalom valódi gyakorlója a sógun. Az árva Szorana mindent, amit tud, az őt befogadó nindzsáktól tanult, ám mivel hófehér külsejével feltűnő jelenség, talán sosem válhat a láthatatlanság mesterévé. Ő azonban még ennél is többről álmodik: a szamurájok kasztjához szeretne tartozni, és valami fontosat tenni jelentéktelen életében.

Renmu alakváltó nyestkutya. Egy megkeseredett varázstanuki, aki megtanulta, hogy az emberekkel pusztán üzleti kapcsolatokat ápoljon: mellettük él, de sosem velük. Napról napra éli az életét, kergeti a gyönyöröket, és semmit nem akar kevésbé, mint valami jelentős dolog részesévé válni.

Egy küldetés, egy találkozás, egy alku – és elindul a kaland, amely mindkettejük életét fenekestől felforgatja. Miközben halálos szörnyek elől menekülnek, szenvedélyes és tiltott vonzalom alakul a két számkivetett között – azonban senki és semmi nem az, akinek vagy aminek eleinte látszik."

Ez a könyv egy csoda 🤍
Nem csak kívül, belül is.

A japán kultúra mindig is nagyon érdekelt, mindig lenyűgöz a természet iránti tiszteletük, az animék világából pedig nem ismeretlen számomra a mondavilág/folklór sem, így nagy örömmel vágtam bele ebbe a különleges utazásba.

Szorana árva, akit a nindzsák neveltek fel, majd egy különleges küldetésben szeretné megváltoztatni a világot, amire Renmut, a nyestkutyát láncolja magához egy alkuval, hogy segítsen elérni a célját.
A nyestkutyák, mint Renmu is, 8 féle alakba tudnak átváltozni és ha alkut kötnek valakivel, az addig köti őket, amíg az alku tárgya teljesül.
Szoranával és Renmuval történő utazgatások során különböző természetfeletti lényeket ismerünk meg, így egyre jobban körvonalazódik előttünk a Japán folklór, ami valami elképesztően gyönyörű.

Nem túlzok, 𝕖𝕫 𝕒 𝕝𝕖𝕘𝕤𝕫𝕖𝕓𝕓 𝕣𝕠𝕞𝕒𝕟𝕥𝕚𝕜𝕦𝕤 𝕥𝕠̈𝕣𝕥𝕖́𝕟𝕖𝕥, 𝕒𝕞𝕚𝕥 𝕧𝕒𝕝𝕒𝕙𝕒 𝕠𝕝𝕧𝕒𝕤𝕥𝕒𝕞. 🤍
Szorana és Renmu között végig érezhető egy erős vonzódás, ám szinte ellenségei egymásnak, így mindketten megpróbálnak ellenállni az érzelmeknek. Jellemzően nem szeretem, ha a szerelem két karakter között piff-puff kialakul, valahogy nem tudom úgy értékelni, pont ezért volt felüdülés a lelkemnek, hogy az írónő mennyire szépen vezette a két főszereplőnk kapcsolatát. Egyszerűen oda vagyok a slow burn romantikus könyvekért, amikor nagyon lassan alakulnak ki az érzelmek a szereplők között, így az írónő történetvezetése számomra telitalálat volt. Ráadásul mindeközben elkezdtünk belátni mindkét főszereplő álarca alá is és ez nem csak egymáshoz, de az olvasóhoz is közel hozta őket.
Őszintén szólva alig figyeltem a történetre, ami maximálisan izgalmas volt, hiszen egyébként is nagy rajongója vagyok a történelmi romantikusoknak, Japán történelméről is számos új dolgot megtudtam, ám a természetfeletti lények megismerése és Szoranáék utazása, valamint kapcsolata annyira lekötött, hogy alig bírtam türtőztetni magam, hogy ne olvassak gyorsabban.

Az egész történet engem teljesen levett a lábamról, még nagyon sokáig tudnám olvasni, kicsit rövidelltem is a terjedelmét, de hát ilyen ez, ha egy igazán jó könyvvel találkozik az ember :)

Ha egy lassú, varázslatos történelmi romantikust olvasnál, véletlenül se hagyd ki! Szorana és Renmu története a lelked mélyéig hatol és elvarázsol, milyen az őszinte szerelem! 🤍

Nagyon köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

Értékelésem: 5 / 5* Kedvenc!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése