3/23/2017

Megjelenésre várva - 2017. Tavasz

Megjött a jó idő, alig várom, hogy szépen kizöldüljön minden, nyíljanak a virágok és jó virágillat legyen mindenhol^^ 
Viszont nem csak ezt tudom nehezen kivárni, hanem a mostanában esedékes könyvmegjelenéseket is. Itt pedig el is érkeztünk a szülinapomhoz (ápr. 27.). Addig nem rendelek meg semmit, szigorúan csak eme jeles napra vetem bele magam a könyvvásárlásba. A kiszemeltek már megvannak! :D
A következő bejegyzésben bemutatnám őket és hogy miért is rájuk esett a választásom.
Az egyik egy olyan sorozat 6. kötete lesz, aminél még az sem volt biztos, hogy egyáltalán kiadják, a másik pedig az eddigi legszebb borítójú trilógiám záró kötete.



Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Archangel's Legion
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
ISBN: 9789633998922
Várható megjelenés: 2017. nyár

Az angyalok lezuhannak az égből, ismeretlen erő taszítja őket vesztükbe. A vámpírok megbetegszenek, halhatatlanságuk sem védi őket a képtelen kórtól.
A vámpírvadász Elena Deveraux és társa, Raphael arkangyal a várost tépázó pusztítás forrását keresik, hogy elejét vegyék az értelmetlen haláleseteknek, és felkészülhessenek egy ellenséges arkangyal most már bizonyosan közelgő támadására.

Nalini Singh Angyali vadász sorozata egyből felugrott a legnagyobb kedvenc helyére a képzeletbeli listámon. Másik művét is megismerve nem volt kétséges, hogy Nalini Singh lett a kedvenc íróm. Imádom, amilyen világokat teremt, nem sokan képesek erre. A karakterei is egytől egyig kidolgozott jellemmel rendelkeznek és a történet is rendelkezik egy különleges fűszerrel - jobb szót nem tudok rá, ez fejezi ki -, ami minden angyalnál más és tökéletesen illik ehhez az egzotikus világhoz.

Eddig az is kétséges volt, hogy egyáltalán lesz-e folytatása a sorozatnak magyarul vagy bekerül a sorozatok süllyesztőjébe és elkaszálják. Szerencsére a Könyvmolyképző Kiadó felkarolta és Zafír pöttyös könyveik (pl. a Tüskék és rózsák udvara is idetartozik) között kiadják az Angyali vadász 6. részét, az Angyalháborút. Itt is köszönöm szépen a kiadónak, nagyon boldog vagyok, hogy tovább olvashatom :)
A borító egyelőre még nincs eldöntve. Facebookon a Vörös pöttyös könyvek oldala indított egy szavazást, ahol különböző borítók közül kellett megszavazni azt, amelyiket szívesen látnánk a polcon.
A felső két borító kapta a legtöbb likeot, így elképzelhető, hogy a kettő közül kerül ki a győztes. Viszont, ahogy olvasgattam a hozzászólásokat elég sokan szeretnénk - köztük én is -, hogy a már megjelent 5 rész stílusát vegyék át a készítők, így nem törne meg a sorozat és maga lenne a tökély.
Reménykedem még a régi borítóban, de más borítóval sem fogok panaszkodni, egyáltalán örülök, hogy kiadják :)
Eddigi magyar borítók:



Kiadó: GABO
Fordította: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789634064343
Várható megjelenés: 2017. március vége

Lia túlélte Vendát – de a Morrighan elpusztítására törekvő gonosz erő is életben maradt, és csak a hercegnő állíthatja meg. 
A közelgő háború miatt Liának nincs más választása, magára kell öltenie az Első Leány, a katona – és a vezér – szerepét. Amikor megpróbálja figyelmeztetni Morrighant, összekülönbözik Rafe-fel, és nem tudja, megbízhat-e Kadenben, aki követte őt. 
A Fennmaradottak krónikájának fináléjában árulókat kell leleplezni, áldozatokat kell hozni, és végre kell hajtani a lehetetlent, mert valamennyi királyság sorsa a tét.
A kötet tartalmazza a birodalmak múltját elbeszélő történetet, a Morrighant is.

Az eddig birtokomban lévő trilógiák közül szerintem a Fennmaradottak krónikáinak a legszebbek a borítói. Bár be kell valljam a 3. nem igazán nyerte el a tetszésem, de még így is a színek és a betűtípus nagyon el van találva és a polcom díszei.

Az első rész rendesen átvert, eddig még nem jártam így könyvvel. Ez a sorozat is a kedvenceim között van, örülök, hogy nem maradt félbe és mindegyik részt a polcomon tudhatom majd :)
Kíváncsi vagyok hogyan zárul le a történet, remélem ugyanolyan fordulatos és izgalmas lesz, mint az első :)
A három borító:



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése