6/01/2017

Top 5 Wednesday #6















Ilyen sem volt még, de ezen a héten sajnos megcsúsztam a Top5Wednesday rovatommal. Olyan nincs, hogy elmaradjon, így ma hoztam meg május utolsó témáját.

A T5W bejegyzés sorozatot NagyDorkának és Rétának köszönhetően indítottam el a blogomon. Ők már aktívan tevékenykedtek és hétről hétre hozták a tematizált bejegyzéseket és bizony feltűnt, hogy milyen jó témák jönnek hétről-hétre így gondoltam belevágok.
Később utánanéztem és megtaláltam a Goodreads csoportot, ahonnan tulajdonképpen elindult az egész. A Goodreads csoportban szerdai napokra lebontva, minden hónapban fel vannak tüntetve az adott témák és ezekhez kapcsolódóan ki kell választanunk az általunk legjobbnak ítélt Top 5 könyvet.

A mai téma:
Fandomok, amiknek már nem vagyok részese

  1. Young Adult
    Mostanában vettem magamon észre, hogy egyáltalán nem tolerálom már a tinédzserekről szóló könyveket. Régebben szerettem ilyeneket olvasni, kifejezetten kikapcsolt, szórakoztatott, de most már inkább felidegesít. Elég kicsi lett az ingerküszöböm a nyafogással, tétlenséggel és siránkozással kapcsolatban, a szerelmi kínlódásokat már nem is említve.
    Azt hiszem be kell látnom, hogy kinőttem belőle.
  2. Stephen King
    Régen nagy Stephen King rajongó voltam. Jártam az antikváriumokat hátha rálelek egy-egy King regényre. Osztálytársammal cserélgettünk. Viszont valahogy alábbhagyott a lelkesedésem, ahogy belenyúltam egy-egy hosszabb vagy unalmasabb művébe, így már elég ritkán vetem bele magam valamelyik könyvébe.
  3. Üvegtrón
    Az első rész teljesen megvett magának. Karácsonyra be is rendeltem az addig megjelent részeket. Örömmel pakolgattam a polcomon, mert már olvastam az első részt és tudtam, hogy nagyon jó sorozatot kaptam....
    Öhm...és utána belekezdtem a 2. részbe. Egyre rosszabb lett. A 3. résznél már szinte megkérdőjeleztem, hogy biztos ezek a folytatások?! Nagyon nagyot csalódtam így a kezdeti rajongásom kipukkant, mint egy nagy lufi.
  4. Éhezők Viadala
    Szinte ugyanaz a szituáció, mint az Üvegtrón esetében csak itt még a 2. részt is szerettem. Egyre nagyobb lett a lelkesedésem...hogy utána még nagyobbat tudjak koppanni. Borzasztóan csalódott lettem a 3. résztől, pedig elég jó kis sorozat volt.
  5. Dream válogatás
    Nem is olyan régen még szinte vadásztam a Dream válogatás logóval ellátott könyveket, de egyre több csalódást okoztak, így elmúlt a lelkesedésem és már inkább gyanúsan méregetem őket, hogy ez most vajon tetszeni fog vagy megint belenyúlok valamibe...

További bejegyzések a témában:
- NagyDorka
- Tubica

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Én a Vörös Pöttyössel vagyok kb úgy, mint te a Dream válogatással. Kár, hogy kinövünk az ilyenekből, de remélem, hogy találok helyettük mást, ami kitölti az üresedést ^^ valami jó kis epic fantasy sorozatot sok harccal és hatalomátvétellel, unalmas tájleírások nélkül :D

Wandamaci írta...

Én is sajnálom :( A VP-ket is nagyon szerettem, de érzem, hogy már kinőttem belőlük.
Én Kresley Cole: Halhatatlanok alkonyat után sorozatától éreztem, hogy nem is baj, hogy kinőttem a tinédzserkorból, ha vannak ilyen gyöngyszemek:D

Megjegyzés küldése