10/06/2017

Music Projekthét Közös BookTag


Már az első bejegyzésnél is megemlítettem, hogy a Zene Projekthét résztvevői segítségével összeállt egy közös book tag, amit mindenki blogján meg lehet majd találni. Szinte mindenki feltett egy vagy több kérdést, aminek köze van a zenéhez és ezeket összesítve egy közös tagban kitöltögetjük.

A Projekthét ötletgazdája és vezetője Virág, a Never Let Me Go blog bloggerinája. A kezdeményezéshez több blogger is csatlakozott és egy nagy csapatként, ezen a héten egy téma köré építve hozzuk a bejegyzéseket. A bejegyzéseknél csak a képzeletünk szab határt, mindenki olyan ötlettel rukkol elő, amilyennel szeretne. A fejléckép egységes és lesz egy közös Book Tag is, ami a résztvevők kérdéseiből fog állni és a héten mindenki ki fogja tölteni.

A résztvevőket Sol, a Könyvvadászok blog egyik bloggerének zseniális munkájának köszönhetően egy különleges formában lehet megtekinteni majd a bejegyzések végén egy kis extrával karöltve ;)

Sol:
Melyik kedvenc számod jellemzi legjobban az egyik kedvenc könyvedet? :) 

Ezen sosem gondolkoztam. Valamiért nekem a könyvek és a zene két külön dolog, nem szoktam őket egymáshoz hasonlítani.
Általában csendben szeretek olvasni, sosem hallgatok zenét vagy bármi mást, szerintem ezért is alakult ki, hogy külön dolgokként kezelem őket :)

Dorka:
Melyik karakterek alkotnának jó együttest és milyen zenét játszanának?

Valamiért egyből Zed Benedict ugrott be a Lélektársakból :D Egyértelműen rock banda lenne, és Zed lenne a frontember.
Dobosnak Khal Drogot tudnám elképzelni a Trónok harcából, gitárosnak pediiiiig....Magnus Banet A pokoli szerkezetekből. Nem semmi banda lenne :D

Gothic:
1.) Melyik kedvenc előadódat tudnád elképzelni a jelenlegi abszolút favorit könyvedbe, mint főszereplő és melyiket, mint fő gonosz? 

A Pop Evil énekesét teljesen el tudnám képzelni főgonosznak és A Harag & hajnal című könyvbe nagyon illene. Kicsit más ruha, hátrazselézett frizkó, egy kis szemceruza és simán beleillik a világba :D

Főszereplőt nem tudok mondani, de még egy főgonosz eszembe jutott. A Five Finger Death Punch frontemberét nagyon el tudnám képzelni a Trónok Harca világában :D2.) Melyik általad kedvelt zenészeidnek a tollából olvasnál el egy; romantikus, horror, fantasy könyvet? 


A Disturbed tollából egy horror sztori nagyon ütős lenne :O


3.) Ha választanod kéne, melyik zenei bálványoddal mennél könyvesboltba, illetve melyik könyvkarakterekkel mennél el ennek az előadónak a koncertjére, kikre esne a választásod?

Lehet furcsán hangzik, de nem szeretnék találkozni az imádottjaimmal, így könyvesboltba sem mennék velük :D
Élőben természetesen nagyon szeretném hallani őket és kitombolni magam egy koncerten, de nem szeretnék velük beszélni, találkozni stb. Bennem él egy kép róluk és ez nekem tökéletesen megfelel, egyedül a zenéjükre lennék kíváncsi.

Az összes könyves álompasim csokorba gyűjteném és elmennénk koncertezni :D

Réta:
Ha választanod kéne, a kedvenc együttesed koncertjére, (VIP szektor, autogram, találkozási lehetőség, közös fotó, minden egyéb, még talán a színpadra is felhívnának egy közös zúzásra) vagy egy év korlátlan könyvvásárlási lehetőség között, amit egy nagyobb könyváruház biztosít, hogy döntenél? És hány könyvet vásárolnál?

Fentebb már kifejtettem, hogy nem szeretnék találkozni a kedvenceimmel, csak a zenéjük miatt mennék el egy koncertre és nekem elég lenne távolról csodálni őket, a többi már borzasztóan feszélyezne :D
A könyvvásárlást választanám és nagyon nem járna jól velem az áruház. :D Annyi könyvet hoznék haza amennyit csak be tudok tuszkolni a házba :D Biztos mindent megvennék, ami érdekel :D

Wandamaci:
Ha a könyvben megemlítenek egy zeneszámot, rákeresel és meghallgatod vagy figyelmen kívül hagyod?


Többségében figyelmen kívül hagyom. Nagyon ritkán álltam fel és kerestem rá, de ekkor tényleg hozzáadtak a hangulathoz valami pluszt, ettől függetlenül nem szoktam rá :D

Molly:
Milyen szerepet töltenél be legszívesebben egy zenekarban (énekes, gitáros, dobos, stb., esetleg inkább maradnál a rajongók között)?

Ha lenne bármilyen érzékem a zenéhez vagy gitáros lennék vagy dobos. Nem tudok dönteni, mindkettőt nagyon szeretem.


Perpetua - Indie:
Melyik könyves zenész álompasi volt a kedvenced és miért?

Ahogy emlékszem elég ritkán olvasok zenész pasikról, így nincs is igazán kedvencem.

Neverhood:
Ki az a zenész, akinek élete és munkássága legnagyobb hatással volt a jelenleg kialakult életedre?


Nem merültem bele ennyire soha egy bandába sem. Mindig voltak aktuális kedvencek, akiknek egy-egy száma átsegített ezen - azon, de kb. ennyiben kimerült a dolog.

Hikari:
Szoktál zenét hallgatni olvasás közben? Ha igen, milyen stílust?

Nem, soha. Csendben szeretek olvasni, akkor tudok teljesen a könyvre koncentrálni, minden más csak elvonja a figyelmem.

Annie:
Ha alapítanod kellene egy fantasy bandát, melyik kedvenc fantasztikus karaktereidet tudnád elképzelni az egyes tagokként? (Gondolok itt pl sárkányra, varázslóra, és minden egyéb fantasztikus és természetfeletti karakterre, ami felbukkanhat a könyvekben, vagy akár ilyen konkrét szereplőre könyvekből :) )

Nem vennék bele a bandába fantasztikus lényeket, maradok a Dorka kérdésére megalapított bandámnál :P

Virág:
Melyik dalt valasztanad eletindulodnak / vagy melyik dalszoveg idezetet eleted mottojanak? :)

Ez egyelőre passz :D Ha beugrik valami akkor frissítek :D

Képek forrása: google.com

Projekthét résztvevők:


#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Fleur de Livre
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése