9/12/2021

Ludányi Bettina - Sienna Cole: Nőiség napló

Megjelenés: 2021

Kiadó: Álomgyár

Oldalszám: 304

Megvásárolható: Álomgyár

Fülszöveg:

"Éld ​meg szabadon a nőiséged teremtőerejét!

Ébreszd fel önmagadban azt az ősi, kreatív női erőt, amely teremteni képes. A Nőiség napló ehhez ad támogatást a benne lévő feladatokkal, leírásokkal, meditációkkal, ásvány- és illóolaj-ajánlásokkal.
A kézikönyv a női életkör négy szakaszát öleli fel, amely megegyezik az évszakok változásával. Az ehhez tartozó női archetípusok mindannyiunkban ott lapulnak; erejüket és bölcsességüket bármely életkorban segítségül hívhatjuk. Bárhol ütöd is fel a könyvet, az azonnal alkalmazható tanácsokkal és hasznos tippekkel támogat téged az önismereti utadon.
Bár ez a napló rólad szól, mi is őszintén mesélünk bizonyos élményeinkről, mély és érzékeny pillanatainkról, amelyek megmutatják, hogy nem vagy egyedül a nehézségeiddel. A feladatokat a saját tapasztalataink és tudásunk alapján állítottuk neked össze.
Ludányi Bettina és Sienna Cole sikerszerzők exkluzív Nőiség naplója segít a jelenben maradni, befelé figyelni, felébreszteni az intuíciódat és megélni a nőiséged varázsát."
Egyre jobban előtérbe kerülnek nálam az önfejlesztő könyvek, így szemeltem ki ezzel a csodaszép borítóval rendelkező Nőiség naplót is. Elvarázsolt mennyire szép ( és nehéz 😂) az egész könyv, tele van szebbnél szebb, színes oldallal, gondolattal.
Hamar át lehet olvasni, de nem ebben rejlik az ereje. Témák és évszakok szerint vannak csoportosítva az útmutatások, meditációs gyakorlattal, kristály és illóolaj ajánlással, valamint jegyzetlapokkal, összegző, belső munkát segítő kérdésekkel. Minden téma egymástól függetlenül olvasható, így bármikor elő lehet venni, ha azzal a területtel úgy érezzük, hogy dolgunk van.

Számomra a vezetett meditációk leírása nyitott meg egy új utat. Mindig szerettem volna meditálni, de nem tudtam, hogyan kezdjek hozzá. A könyvben megtaláltam a választ, ráadásul a nagy szerelmemmel, a kristályokkal ötvözve. 
Az egész könyv; a képek, a szimbólumok, a gondolatok nyugalmat és erőt sugároznak. Ahányszor elővettem beszippantott és csak olvastam, elemeztem magamban a gondolatokat.

Rendkívül szimpatikus volt a két írónő személyes élményeit, tapasztalatait olvasni. Sokkal közelebb kerültek hozzám, más megvilágításba hozták az olvasottakat.

Több olyan mély gondolatot is találtam amely feloldott bennem valamit. Például a kedvencem, ahogy akár az élet, akár a nőiség vagy bármely más körforgást összefüggésbe hoztak az évszakokkal. Gyönyörűen ki van bontva, hogy mely évszak mit jelképez, mely életszakaszunknak felelhet meg és milyen feladatokkal találkozhatunk ekkor. Sokakból akár az ősz, akár a tél, szorongást vált ki, azonban ebben a naplóban rendkívül érzékletesen és szépen sikerült átadni és megmutatni, amiről ez a két évszak valóban szól. Minden évszaknak megvan a maga szépsége és mindegyiknél éreztem mennyire helytállóak a leírások.
Rengeteg kérdés szerepel a könyvben önmagunk számára, amelyekkel érdekes belső kirándulásra indulhatunk. Főleg a kristályokról jegyzeteltem a legtöbbet. Bika révén, Föld jegyként minden földi dolog nagyon megfog, így a kristályok különösen. Biztos vagyok benne, hogy a leírtak alapján költözik még be 1-2 kristály az életembe.
A kristályok és a meditáció mellett pedig úgy érzem segíteni fog egy berögződésem feloldásában. Több, mély hasznos gondolatra is rábukkantam, ami formált a gondolkodásomon. Leginkább a pozitivitása és a belőle áradó erő fogott meg. 
Ez az a fajta könyv, amit többször előveszel és ízlelgetsz. Nem az a lényeg, hogy végigrohanjunk rajta, hanem, hogy tudjuk, hogy ott van, ha kell. Mint egy titkos jó barát, aki a polcon csücsül és várja, hogy lelket öntsön belénk.
Az biztos, hogy érdekes utazásra indulsz önmagaddal, ha bepillantasz a borító alá.

Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak!

Értékelésem: 5/5

Kedvenc idézetek:



"Ha szomjas vagy, nem mondod azt, hogy nincs időd inni. Vagyis egy ideig halogathatod, de aztán azt veszed észre, hogy kiszáradtál.

Így van ez a lélekkel is. Ha hiába szól, hogy „ szomjas”, te azonban figyelmen kívül hagyod, egy idő után ki fog száradni. Ekkor jönnek a rossz érzések, a félelmek, a kilátástalanság, a tartós elégedetlenség, szomorúság és még sorolhatnánk."
"Megtapasztaltam, hogy mindent meg lehet beszélni. Általában kiderül, hogy a másikban is hasonló félelmek munkálnak, és egyikünk sem tökéletes. Fantasztikus érzés rájönni, hogy az vagy, aki vagy, se több, se kevesebb. Az úton pedig vannak tásak, akikkel egy-egy szakaszon vagy akár egész hosszan együtt haladsz, és megengedik, hogy a magad teljességében, tökéletlenségében, a hibáiddal, félelmeiddel, torzulásaiddal együtt jelen légy. Ez az igazi intimitás. Ez az igazi szeretet."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése