11/30/2021

Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Megjelenés: 2021

Kiadó: Álomgyár

Sorozat: Tök-életlen életek II.

Megvásárolható: Álomgyár

Oldalszám: 480

Fülszöveg:

„Göröngyök közt éjjel megyek, csak a holdam jöhet velem…” – dúdolja folyton Laura a régi Kispál és a Borz-számot, míg megfogadva Bence tanácsát, nekiáll, hogy leásson a poggyászai legaljára. Ezen a lelke mélyére vezető úton egyedül a fiú különös ajándéka és Emma hagyatéka kíséri el, no és egy igencsak szuggesztív és egyedi látásmóddal bíró terapeuta, akivel Laura a Birtalan család titkait és múltját igyekszik feltárni.
Jelenét ugyanakkor megzavarja egy különc férfi felbukkanása, akitől kénytelen lesz megtanulni a leckét: az, hogy ellenkező irányba indulunk el, még nem garancia arra, hogy nem ugyanoda érkezünk…"
A sorozat első része, az Akik poggyász nélkül utaznak rávilágít, hogy sokszor a legalapvetőbb kérdéseket felejtjük el magunknak feltenni, birka módjára követjük a társadalmi elvárásokat, és elfelejtjük, hogy azt az életet kell élnünk, ami számunkra jó. Az első rész rengeteg új gondolattal feltöltötte a poggyászaim, így alig vártam a 2. részt. 

Nagyon ritka, de az Ahová a holdam is velem jön jobb lett, mint az őt megelőző könyv, lenyűgözött. Igazi, mély könyv az útkeresésről, családi mintákról, önmagunk megtalálásáról, az ártó kapcsolatokról, illetve a tudatos egyedüllétről, illetve még sok minden másról.
Laura kalandja folytatódik, megpróbálja a saját útját járni, fejleszti magát, mivel komolyabban szeretne a fotózással foglalkozni, azonban még mindig érzi, hogy nincs a helyén. Úgy alakulnak a történések, hogy végül Franciaországban köt ki egy békés, kis településen, ahol ismét fontos leckékkel szembesíti az élet. 

Laura szemén keresztül, de olyan kérdésekkel és élettörténésekkel szembesülünk, amelyek hatására tökéletes önfejlesztő könyvvé válik. Rengeteg gondolatot elraktároztam magamnak, fantasztikus bölcsességek lapulnak a sorok között.

Nagy vonalakban megpróbálok végigmenni a legmarkánsabb problémákon, amelyek megjelentek a műben.. A központi kérdés ebben a könyvben is az útkeresés, illetve önmagunk keresése. Jól érződött, hogy Laura nincs még a helyén, de folyamatosan dolgozott rajta. Megjelent egy terapeutás szál a történetben, ami elképesztően tetszett, még inkább elmélyítette a történetet, lehetőséget adott, hogy még mélyebben megfigyeljük a gondolatokat, problémákat.


Laura múltjából adódóan az anyja által elhagyott gyermek traumája is megjelenik. Majd ehhez kapcsolódóan az örökölt családi minták és mérgező kapcsolatok is terítékre kerültek. Felbukkan egy ártó kapcsolat is, ami szerintem tökéletesen átadta a probléma gyökerét és rávilágít, hogy miért veszélyes. Egy olyan ember kerül a történetbe, aki a legelbűvölőbb tud lenni az elején, azonban később egyre inkább kibukik az igazi személyisége és megjelenik a tökéletes érzelmi zsaroló. Nagyon élethűen adta át a problémát az írónő , életszerű volt és rádöbbentett, hogy mennyire nehéz felismerni vagy inkább szembesülni ezzel, ha az ember érintett.

Renget gondolat merül fel, amelyeken érdemes mélyebben is elgondolkozni. Ezzel a könyvvel leásunk számos probléma gyökeréig, átrágjuk majd fellélegezve megértjük őket.

Laura élete sem tökéletes, követ el hibákat, de pont ettől vált életszerűvé és szerethetővé. Ebben a részben sokkal szimpatikusabbá vált.

Összességében az Ahová a holdam is velem jön nagyon mai, életszerű problémákat dolgoz fel, mindezt fiatalos, pörgős és egyszerre szórakoztató köntösben. Maga a történet is izgalmas, így száguldoztak a lapok a kezem alatt. 
Tényleg le vagyok nyűgözve, ha valaki ódzkodna az önfejlesztő könyvektől, de érdeklődne magvasabb gondolatok iránt, mai köntösbe öltöztetve, akkor szerintem a Tök-életlen életek tökéletes választás.
Ráadásul az a megtiszteltetés ért, hogy viszontláthatom a soraim a borítón,amit innen is köszönök. ❤

Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak!

Értékelés: 5 / 5


Kedvenc idézetek:

Van, hogy nem másnak van dolga velünk, hanem nekünk van dolgunk másokkal.
… mindenki, aki az életembe jött, adott nekem valamit.
„Mutasd meg, hogy szeretsz, és megmondom, hogy szerettek.”
Ez talán a legnehezebb kérdés. Hogy mit is akar a felnőtt részünk. Hogy mit akarunk, amikor azt már tudjuk, hogy mit nem akarunk.
Amíg az ember a felmenői döntései és követelményei szerint él, addig gyerek. Amikor elkezd lázadni ezek ellen, és mindegy neki, hogy milyen életet él és milyen döntést hoz, csak ne olyat, mint a felmenői, akkor is gyerek még.
– Egy tanárom egyszer azt mondta, hogy felnőttnek lenni annyi, mint nem idomulni és nem is lázadni.
Mindenkinek vannak csomagjai, de azok nem azért vannak, hogy egy életen át cipeljük, és pláne nem arra, hogy mások hátára pakoljuk.
Nem lehet az igazságot az emberekre erőltetni, ha azt ők maguk nem akarják látni.
És azt hiszem, ez az én fogalmam a depresszióra. Amikor nézel valamit, de nem látod. Amikor nézed az őszi napsütést, a színes leveleket, a bögre meleg teát, kedvenc regényed az ágyad mellett, de nem látod őket.
Szeretem dúlni a magyar nyelv ékes virágos kertjét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése