10/08/2023

Amy Harmon: A királyné és a gyógyír

Amy Harmon A királyné és a gyógyír
Eredeti megjelenés: 2017

Megjelenés: 2023

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Vörös pöttyös

Sorozat: A madár és a kard II.

Fordította: Benedek Dorottya

Oldalszám: 392

Fülszöveg:

Kjell korábban sosem kételkedett a hovatartozásában. Sosem irigyelte a bátyját, és nem akart király lenni. A néhai Zoltev király és egy szolgálólány fattyaként jött a világra, de születésének szégyenteljes volta sosem zavarta.

Azonban egy embert nem csak a származása határoz meg. Nem csak a pengéje, a termete és a képességei. Minden, amiben Kjell korábban biztos volt, most felborul és megváltozik. Már nem pusztán jerui Kjell, a koronát védő harcos. Hanem Gyógyító, egy az Igézők közül, aki nehezen boldogul az erejével.

Amikor meg kell szabadítania a királyságot a volgárok csapatainak maradékától, a sors egy olyan nőt sodor az útjába, aki aggasztó képeket lát a jövőről, de a múltra nem emlékszik. A nem kívánt adományával felvértezett, bűntudattól szenvedő Kjell kelletlen megváltóvá válik, miközben régi ellenségekkel és új elvárásokkal kell megküzdenie.

Sashával együtt olyan utazásra indul, ahol nagy próbatétel várja. Vajon megtalálható benne az a férfi, akinek a nő hiszi?

Amy Harmon könyveit mindig izgatottan várom, és amint a "A madár és a kard" második része megjelent, azonnal belevetettem magam a történetbe. Amy Harmon mesterien sző történeteket, és mindig lenyűgöz a képességével, hogy elvarázsoljon egy új világba.

Ebben a könyvben ismét visszatérünk a korábbi világba, amit az első részben megismertünk, de most más szereplők kerülnek előtérbe. Ez lehetővé teszi, hogy az ember akár önálló kötetként is élvezhesse ezt a történetet, de azoknak is mélyebb élményt nyújt, akik már olvasták az első részt.

Sasha, a fiatal szolgálólány, egy kis faluban él, ahol rendkívüli képességei miatt gyakran vádolják rossz szándékkal. Az emberek nem értik meg, és félelemmel néznek rá, de ő mégis megpróbálja segíteni a falu lakóit, időnként láttatva nekik a jövőt. Az élete azonban teljesen megváltozik, amikor úrnője meghal, és ő egyszerre marad egyedül a falusiak haragjával és a jövőbe látás terhével. Itt jelenik meg Kjell, a bátor királyi lovag, aki megmenti őt, és egy izgalmas kaland veszi kezdetét, ami teljesen átírja mindkettejük sorsát.
Amy Harmon képessége a karakterek és a kapcsolatok megteremtésében igazán kiemelkedő. Szerettem olvasni arról, ahogy Sasha és Kjell között lassan kiépül a kötődés, és ahogy egyre közelebb kerülnek egymás lelkéhez. A karakterek mélysége és fejlődése valóban magával ragadó volt.

Az írónő képzelete ismét egy fantasztikus világba repített minket. A történetben emberek kis része különleges képességekkel rendelkezik, pl. Fonók, akik fává vagy arannyá tudják fonni magukat vagy egyéb tárgyakat, Igézők, akik szavakkal bűvölnek el vagy Látók, akik előre látják a jövőt. Nagyon hiányzott már ez az érzés, amikor egy különleges fantasy magával ragad és kalandra indulunk az egész birodalomban. Ez a világ valóban elvarázsolt, és izgalmas volt felfedezni annak minden titkát és rejtélyét.

Azonban, sajnos a könyv vége egy kicsit csalódást okozott számomra. A Sasha és Kjell között kialakuló kapcsolat tiszta és szép volt, és úgy éreztem, hogy az utolsó fejezetek kapcsolati bonyodalmai feleslegesek voltak. A történet és a karakterek annyira erősek voltak, hogy ezek nélkül is kiválóan állták volna meg a helyüket. Így is örültem, hogy elolvashattam ezt a könyvet, és szívesen adtam volna neki öt csillagot, ha a befejezés bonyodalmaktól mentesebb lett volna.

Összességében, "A madár és a kard" második része kiváló folytatása volt az első résznek, és nagyon élveztem az olvasását. Azon ritka esetek egyike, amikor a második rész felülmúlta az elsőt, élmény volt ovlasni. Amy Harmon ismét bebizonyította tehetségét a történetmesélés terén, és várom, hogy újra elmerülhessek az általa teremtett világokban. Bár a befejezés picit elrontotta a teljes élményt, még mindig majdnem a kedvencemmé vált, és bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a különleges fantasy történeteket és az érzelmekkel teli karaktereket.

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

Értékelésem: 4,5 / 5







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése