6/26/2024

Borsa Brown: A matador

Megjelenés: 2024

Kiadó: Álomgyár

Sorozat: Spanyol tűz I.

Műfaj: romantikus

Oldalszám: 336

Fülszöveg:

José ​Suárez nem átlagos gyerek. Egészen pontos elképzelései vannak a jövőjéről, ám a körülményei korlátként magasodnak előtte. Nincs, aki hinne abban, hogy képes valóra váltani az álmait, mindaddig, míg el nem követ egy végzetes hibát. Szerelmes lesz abba, akitől távol kéne tartania magát.

Rosa Casillas nem átlagos gyerek. Egészen pontos elképzelései vannak a jövőjéről, és a körülményei adottak is ahhoz, hogy minden álmát valóra váltsa. Családja mindaddig támogatja, míg el nem követ egy végzetes hibát. Szerelmes lesz abba, akitől távol kéne tartania magát, miközben apja ellen fordul.

Egy matador és egy szenvedélyes állatvédő táncos mindent elsöprő szerelme, mely utat keres magának két ember életében.

Vágyódás, mely képes felülírni a saját magunk alkotta szabályrendszerünket.

Spanyolország

Bikaviadal

Szerelem

Csalódás

Bosszúvágy

Jövő

Érezhetsz egyszerre szerelmet és szánalmat valaki iránt? Gyűlölheted és tisztelheted őt egyszerre?

A szerelem ilyen. Az ember eleinte megpróbálja tagadni.

Ez volt az első olvasmányom Borsa Browntól és azt kell mondjam, erős kezdés volt.

Már az első oldalakon magával rántott a történet Spanyolországba, de olyan szinten, hogy éreztem a bőrömön a perzselő napsugarat, hallottam a spanyol zenét és mindent átjárt ez az életérzés, húzott magával, elképesztő volt.

Rosa egy híres bikatenyésztő lánya, aki bikaviadalokra tenyészt bikákat, José pedig a birtok intézőjének fia, aki segít az állatoknál és együtt nő fel Rosával. Gyermekkorukban elválaszthatalan barátok voltak, igaz, teljesen más álmokkal, de fiatalkoruk nagy részét együtt töltötték. Rosa híres táncos akar lenni, és szeretné, ha a fiú lenne ebben a párja, ám José minden álma, hogy matador lehessen, ami az anyagi körülményei miatt szinte a lehetetlennel egyenlő a számára.

Annyira erős a kontraszt a két fiatal világa között, mégis elképesztő az a ragaszkodás és vonzódás, ami kettejük között van. Fiatal koruk ellenére meglepően emelkedett gondolatok fogalmazódnak meg a történetben. Végigkövethetjük, ahogy együtt felnőnek és a gyermeki szeretet átalakul valami mássá, amit először még a két fiatal sem tud megnevezni. Azonban nem csak az anyagi és családi helyzetük nehezíti az életüket, hanem a világnézetük is ellentétes, szinte mindenben különböznek. Mégis, akár a tangóban, eltávolodnak majd visszatérnek egymáshoz és az írónő zseniálisan érzékelteti ezt az érzelmi huzavonát.

A történet, nem csak érzelmekben és a szerelmi szálban erős, hanem tele van fordulatokkal, amelyet főként a tűzről pattan és önfejű Rosa generál. Ezt az önfejűséget és elkényeztetett viselkedést már sokszor kezdtem unni, ám ilyenkor mindig történt valami, ami elterelte erről a figyelmem. José egyébként is annyira tökéletes karakter volt a számomra, szinte ittam minden sorát a gondolatainak.

Ahogy haladtam előre a történetben, egyre jobban fogytak a lapok, és rájöttem, hogy hatalmas függővéggel fog zárulni, ami még inkább felcsigázta a kíváncsiságom a 2. részhez.

Igazi, nyári, szerelemtől és érzelmektől fűtött olvasmány, fontos mondanivalóval. Nagyon ajánlom! Az érzelmek teljes skáláját átéltem míg olvastam, megperzsel és megbabonáz akár egy tüzes tangó.

Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak!

Értékelésem: 5 / 5





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése