5/23/2021

Shea Ernshaw: Wicked Deep

Megjelenés éve: 2018

Kiadó: Simon Pulse

Oldalszám: 320

Magyar kiadás: Gonosz mélység

Fülszöveg:

"Welcome to the cursed town of Sparrow…

Where, two centuries ago, three sisters were sentenced to death for witchery. Stones were tied to their ankles and they were drowned in the deep waters surrounding the town. Now, for a brief time each summer, the sisters return, stealing the bodies of three weak-hearted girls so that they may seek their revenge, luring boys into the harbor and pulling them under. Like many locals, seventeen-year-old Penny Talbot has accepted the fate of the town. But this year, on the eve of the sisters’ return, a boy named Bo Carter arrives; unaware of the danger he has just stumbled into. Mistrust and lies spread quickly through the salty, rain-soaked streets. The townspeople turn against one another. Penny and Bo suspect each other of hiding secrets. And death comes swiftly to those who cannot resist the call of the sisters. But only Penny sees what others cannot. And she will be forced to choose: save Bo, or save herself."

Hivatalos magyar fülszöveg:

"Köszöntünk ​az elátkozott városban, Sparrow-ban.

A Csendes-óceán parti városkában kétszáz évvel ezelőtt három nővért halálra ítéltek boszorkányságért. Köveket kötöttek a bokájukra, és a kikötő mély vízébe lökték őket. Azóta minden nyáron visszatérnek egy rövid időre, és három lány testébe költözve bosszút állnak azzal, hogy fiúkat csalnak a kikötőbe, és vízbe fojtják őket. Akárcsak sok helybeli, a tizenhét éves Penny Talbot is beletörődött a várost sújtó átokba. De ebben az évben, a nővérek visszatérésének éjszakáján egy Bo Carter nevű fiú érkezik, akinek fogalma sincs arról, hogy milyen veszélybe csöppent. Bizalmatlanság és hazugságok kezdenek terjedni az eső áztatta utcákon. Penny és Bo is gyanakszik, hogy a másik titkokat rejteget. A halál pedig gyorsan utoléri azokat, akik nem tudnak ellenállni a nővérek csábításának. Penny azonban olyasmit is lát, amit mások nem. És muszáj lesz választania: Bót mentse meg, vagy saját magát.

Legyőzheti egy boszorkány az óceán szirénénekét?"


Sokan ajánlották már a könyvet, a borító pedig csodálatos, így nem bírtam tovább várni, belekezdtem.
Őszintén meglepett mennyire ijesztő. Jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem nehéz rám hozni a  frászt, de ezt a könyvet inkább nem nagyon olvastam este.

Egy kis, borongós városkában találtam magam, ahol 200 éve megfojtottak 3 lányt, akiket boszorkánysággal vádoltak. Innentől kezdve minden évben a lányok visszatértek, elrabolták 3 élő lány testét és becsábították a fiúkat az óceánba, így megfojtva őket. 
A könyv pont a gyilkosságok előtt kezdődik, így tanúja lehetünk az egésznek. Bo, egy idegen fiú is ekkor érkezik a városba, a lehető legrosszabbkor. A főszereplővel együtt próbálják megtörni az átkot, azonban nem is sejti, mennyi titkot rejteget még számára a sziget.


A könyv hangulata eszméletlenül beszippant. Már az első oldalaktól magával ragadott és nem eresztett, ahogy a lányok és az óceán sem eresztette a fiúkat.
Kicsit én is katasztrófa turistának éreztem magam, aki lélegzetvisszafojtva várta mi fog történni.

Az írónő nagyon ért a hangulat átadásához. Eltűnt a világ körülöttem és azon az esős, borongós, misztikus szigeten találtam magam.

A könyv erőssége a misztikum. Nem csak az oldalakat átszövő legenda miatt, hanem a folyamatosan bennem lévő érzés, hogy na most mi fog történni. Sosem tudtam kitalálni. Olyan csavarok voltak benne, hogy csak pislogtam. Elképesztő volt.

Ami egy kicsit csökkentett az értékelésemen az a vége. Azonban tudom, hogy ez a történet sehogy nem kapott volna olyan befejezést, mint, amit én szeretek, nem is feltétlenül illett volna hozzá. Nem lett kedvenc, de régen repültek így az oldalak a kezem alatt, mint a Wicked Deep-nél.

Értékelésem: 4,5 / 5





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése