5/23/2022

Lia Louis: Nyolc boldog óra

Eredeti megjelenés: 2021

Eredeti cím: Eight Perfect Hours

Megjelenés: 2021

Kiadó: Álomgyár

Megvásárolható: alomgyar.hu

Fordította: Ladányi Klára

Fülszöveg:

"Hiszel a sorsban?
A harmincas éveiben járó Noelle Butterby egy havas, márciusi estén éppen hazafelé tart a középiskolai évfolyam-találkozójáról, amikor bekövetkezik a katasztrófa. A hóvihar miatt lezárt autópályán óriási dugóban találja magát egyedül, étel, ital és működőképes telefontöltő nélkül.
A helyzet kilátástalannak tűnik egészen addig, amíg a szintúgy az autójában veszteglő, jóképű amerikai, Sam Attwood be nem kopog hozzá, hogy felajánlja segítségét. Az ezt követő nyolc tökéletes órának a reggel és a hókotrók sikeres munkája vet véget. Noelle és Sam abban a tudatban válnak el, hogy soha többé nem látják egymást, ám a sorsnak szemlátomást más tervei vannak.
Ahogy újra és újra egymásba botlanak, kezdenek egyre bizonyosabbá válni abban, hogy véletlenek márpedig nincsenek.
A díjnyertes szerző, Lia Louis merész, egyedi hangja és a Nyolc boldog óra elragadó, fordulatokban gazdag története hatására te is hinni fogsz a végzet erejében."

Az Álomgyár Könyvklub májusi közös könyve A nyolc boldog óra volt, amelyről élő kibeszélővel készülünk a kiadó Facebook oldalán május 26-án, 19 órakor.

Bevallom, tartottam tőle, hogy hasonló élményben lesz részem, mint az Álmomban már szerettelek könyv olvasása során, de szerencsére ez nem a szenvedős, sírós fajta romantikus könyv.

Noellenek megvannak a maga problémái, erre még rátesz egy lapáttal, hogy dugóba kerül és lemerül a telefonja. A szomszéd autóban azonban telefontöltés közben nagyon kellemes társaságra talál, akit nem tud majd kiverni a fejéből és a sors is mindig úgy alakítja a szálakat, hogy fel-felbukkanjanak egymás életében.

Noelle gyermekkori barátnője egy autóbalesetben tragikus hirtelenséggel elhuny, amelyet azóta sem tud feldolgozni, mindemellett édesanyjával is sok a teendője, amelyet magát szupersztárnak képzelő testvére sem könnyít meg. Ráadásul felbukkan a történetben az orvossá lett ex is, aki visszatérve a kisvárosba szeretné felmelegíteni, amit itt hagyott, ám a régi súrlódások ugyanúgy felszínre törnek.

Kedves történet, megvannak a maga mélységei is. Komoly témákat is boncolgat, mint például a gyász, vagy önmagunk megkérdőjelezése, esetleg másnak tettetése, hogy valaki elfogadjon. Mégis valahogy visszahozza a hitet, hogy sorsszerű találkozások mégpedig léteznek és nincs azzal sem semmi probléma, ha még nem igazán tudod mihez kezdenél az életeddel majd kialakul.

Noella az exe révén szembesül olyan kérdésekkel, hogy meg kell-e változnia, hogy megfeleljen a srác elvárásainak, erről szól vajon a szerelem, hogy alkalmazkodni kell? Ráadásul megvan a saját álma is, mégis úgy érzi, hogy el van késve és tulajdonképpen nem tudja merre halad az élete.

Összességében egy fiatalos, lendületes, kedves történet, amely úgy gondolom olyan témákat is érint, amelyekkel a fiatal felnőttek nagyjából ebben az életszakaszban szembesülnek. Megmutatja, hogy nem kell megváltoznunk azért, hogy szeressenek, az igazi majd azért fog szeretni minket, akik vagyunk. Illetve nem vagyunk elkésve semmiről, minden akkor fog elkezdődni, amikor eljön az ideje. Bár bevallom sokszor nekem túl hihetetlen volt, hogy ennyi szálon kötődik össze Sam és Noelle élete, kicsit túltolta az írónő, de mindent összevetve nagyon szerethető, lélekmelengető történet.

Értékelésem: 4,5 / 5






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése