6/17/2022

Bauer Barbara: Az idegen

Megjelenés: 2022

Kiadó: Jaffa

Sorozat: Találkozások I.

Megvásárolható:

Oldalszám: 128

Fülszöveg:

"Hol ​kezdődik az élet, és meddig tart? Miért éppen ott vagyunk, ahol élünk? Miért éppen azokkal találkozunk, akik aztán meghatározzák az életünket? Mi tervezünk, vagy egy terv részei vagyunk?
Vannak kérdések, amelyekre nincsenek válaszok – talán nem is keressük őket. A hétköznapok monotonitásában élünk, beletörődve a sorsunkba, bizonygatva önmagunknak, hogy boldogok vagyunk. De a szavak mögött feltörnek a könnyek, és szabad estéink magányában a sorsunkat kísértő apró játszmákban leljük örömünket. Az idegen mesélőjével azonban megtörténik az, ami kevesekkel. Éppen hazafelé tart egy átlagos nap után, amikor hirtelen különleges társaságban találja magát.
Négyen várják, hogy megmutassanak neki valamit, és közben döntés elé állítják. Négyük közül az egyik előlép, és felfedi magát, de felfed egy utat is, amely életeket szel át, születéseket és a halálokat köt össze, miközben rámutat a lényegre – ami nem más, mint a szerelem.
Szerelem, halál, születés és sors. Körforgás. Spirál, amely egyre feljebb és feljebb visz a beteljesülés felé. Le nem tett életek, porrá zúzott emlékek sora, amelyek újabb és újabb kihívások elé állítanak minket."

Bauer Barbara új könyveit mindig tűkön ülve várom. A 4 részes novellasorozat első részét, az Idegent azonban most különösen nagy kíváncsisággal vettem a kezembe.

Kíváncsi voltam milyen belső utazásra invitál el az írónő.

Meglepett, nem erre számítottam. Sokkal megfoghatatlanabb, mint, amit elképzeltem. Az eddigi romantikus és történelmi romantikus történetek után valóban érződött a váltás és egy teljesen új műfajba csöppentem, amit cseppet sem bántam.

Volt, hogy elvesztettem a fonalat, mégis megfogott a mondanivalója. 

Hiszem, hogy nincsenek véletlenek, és az sem volt véletlen, hogy ez a könyv elérte, hogy észrevegyem. Nagyon aktuális és abszolút összhangban vannak a gondolatvilágommal, azok a kérdések, amelyeket  történet feszeget. Több gondolatot is magammal vittem és egy kis gyógyírt jelentett háborgó lelkemre.

Kíváncsian várom, hogyan alakul az utazás további része, hiszen ez valami teljesen új, amibe belekóstoltam, viszont az írónő ismét megcsillantotta tehetségét, amellyel egy mélyebb utazásra kalauzol el bennünket.

Köszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak!

Értékelésem: 4 / 5


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése