2/26/2022

Christina Lauren: Nem mézes hetek

Eredeti cím: The Unhoneymooners

Eredeti megjelenés: 2019

Megjelenés: 2022

Kiadó: XXI. Század Kiadó

Megvásárolható: 21. Század Kiadó

Fordította: Lévai Márta

Oldalszám: 352

Fülszöveg:

"Két ​esküdt ellenség Hawaiin
Olive Torres már megszokta, hogy ő az ikerpár peches fele. Mintha átok sújtaná: olyan balszerencsés, hogy az szinte már komikus. Bezzeg az ikertestvére, Ami mindent bezsákol. Ami igazi bajnok… még a lakodalma is szinte ingyen van a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően. Olive-ot csak egy dolog zavarja a pechszériájánál is jobban: Ami esküvőjén az egész napot a vőféllyel kell együtt töltenie, aki nem más, mint Olive ősellensége, Ethan Thomas. Olive megacélozza magát a pokoli nap előtt, elhatározza, bátor képet vág hozzá, és az egészet átvészeli. De a komplett násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével, így aztán átmenetileg muszáj nekik fegyverszünetet kötniük, hogy Hawaiira utazhassanak. Végül is tíz felhőtlen nap megéri, hogy az ember belebújjon a friss házasok bőrébe, nem igaz? De furcsa módon Olive mintha nem is bánná, hogy bele kell helyezkednie a szerepbe. Mintha minél inkább tettetné, hogy ő a legszerencsésebb nő a világon, annál inkább úgy érezné, hogy tényleg ez az igazság."


Sokszor szeretnék valami könnyed, humoros, mélyebb bonyodalmaktól mentes könyvet olvasni. Azt hiszem a 21. Század Kiadó legújabb megjelenésével, a Nem mézes hetekkel ezt sikerült is megtalálnom. Ez a vidám borító már elég volt, hogy engem teljesen levegyen a lábamról, reméltem, hogy a tartalomban is ilyen vidám hangulat fog uralkodni.

Olive mindig is a család racionális részét képezte, viszont ezzel a sógora és annak bátyja, Ethan nem nagyon tudott mit kezdeni. Ethannal ezért már a kezdetektől fogva kialakult közöttük egy ellenséges viszony, így bárhol találkoztak állandón a nyírták egymást. A sors mégis úgy hozta, hogy kénytelenek együtt elutazni egy paradicsomi nyaralásra, ahol lehetőleg nem ölik meg egymást 10 napig. Viccesebbnél viccesebb szituációkba keverednek, mindeközben megismerik egymás igazi személyiségét is.

Olive szentül meg van győződve, hogy mindenben balszerencsés, így állandóan történik vele valami. Ethan ezzel szemben maga a tökély, így bőven akadnak vicces jelenetek. Egyébként pont ezt akartam még az értékelésem legelején kiemelni, hogy nem kellett csalódnom a jó hangulatból és humoros élcelődésekből nem volt hiány. Sokszor hangosan felnevettem vagy végigkuncogtam egy fejezetet. Nagyon jó volt elmerülni ebben a jó hangulatban és már mosollyal az arcomon vártam, hogy mibe fog belekeveredni ez a két jómadár.

Természetesen minden chick lit könyvnek kell lennie egy kis drámának, így ez a könyv sem ússza meg, de viszonylag könnyen és szenvedés-mentesen megoldódik.

Akármennyire humoros vagy könnyű hangvételű is a történet, mégis rávilágít egy-két dologra, amelyeket érdemes magunkban is megvizsgálnunk. Olive hajlamos a legrosszabbra gondolni és már saját forgatókönyveket legyártani, hogy biztos ezt és ezt a tulajdonságát ezért és azért nem szeretik, amiért meg kell védenie magát. Viszont a végén jellemzően kiderül, hogy sok mindent hajlamos túlgondolni. Egyszerűbb, ha nem gyártunk saját feltételezéseket, hiszen a legtöbb esetben kiderül, hogy már egy torz szemüvegen keresztül jutottunk egy-egy megállapításunkhoz.

Ami szintén nagy piros pont a részemről, hogy Olive szépen lassan kezdett rájönni kicsoda is ő. Már nem szégyellte azt, aki, és nem is hallgatott a belesulykolt szavakra, hanem vállalta önmagát és egyre jobban érezte magát a bőrében.

Összességében egy végtelenül szórakoztató regényt tarthattam a kezemben. Rendkívül jól kiszakított a mindennapokból és egyből feldobta a kedvem.  Teljesen körüllengett a nyaralás hangulata és borzasztóan értékelem, hogy a regény nem vált közönségessé. Akár a borítója, a történet is egy üde színfolt, ami megnevettet és felvidít, olyan volt mint egy instant napsugár, ami áttör a tél morcos szürke időjárásán és körülölelt míg olvastam.

Köszönöm a lehetőséget a XXI. Század Kiadónak!

Értékelésem: 5/5






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése