8/12/2024

Sophie Lark: Brutal Prince

Megjelenés: 2024

Kiadó: Kossuth

Sorozat: Alvilági románc I.

Fordította: Ladányi Klára

Oldalszám: 352

Fülszöveg:

Az ő kapcsolatuk a pokolban köttetett…

A Griffin és a Gallos család generációk óta csatározik a chicagói alvilág irányításáért. Rivalizálásuk mindig is egy valóságos puskaporos hordó volt, ám a helyzet akkor válik robbanásközelivé, amikor Aida, a legkisebb és legzabolátlanabb Gallo testvér belóg egy, a Griffin-kúriában rendezett partira, és akarata ellenére óriási kárt okoz. Hogy elejét vegye a totális háborúnak, a lány apja gyorsan feleségül adja őt Callum Griffinhez, az ír maffiavezér legidősebb fiához és örököséhez.

A rideg, ambiciózus és kegyetlen Callum eltökélt szándéka megszelídíteni konok menyecskéjét. Ám Aidát sem kell félteni, mindent megpróbál annak érdekében, hogy Callumnak ártson. Azonban ez egyre nehezebbenk bizonyul, mert Callum túl jóképű…

Aida a szívét egy páncélszekrénybe zárta. Callum bizonyítani akar.

Az irányításért folytatott küzdelembe vajon melyikük bukik bele elsőként?

Őszinte leszek, a Brutal Prince a cuki, epres élfestése miatt érdekelt a legjobban 🙈🤭🍓. Már a borítóval megnyert, de szerencsére a tartalom is hozta azt, amit elvártam. 

Az első oldaltól kezdve berántott a történet, és végig fenntartotta az érdeklődésemet. Nem volt olyan pillanat, amikor unatkoztam volna. Aida, a főhősnő, egy igazán erős, belevaló karakter, aki a történet motorjaként működik. Olyan típusú női szereplő, akit nem lehet csak úgy félvállról venni. Ő az, aki irányít, aki nem fél megtenni, amit kell, és közben olyan bájosan meggondolatlan, hogy az ember egyszerre tud nevetni és együttérezni vele. Az ilyen típusú karakterek jellemzően idegesíteni szoktak, ám Aida tényleg egy üdítő színfolt volt a könyvben.

Bár nem mondhatom, hogy a dark romance műfaja állna legközelebb hozzám, ebben az esetben pozitívan csalódtam. Valahogy a sötétebb tónusú történetek mindig is kicsit távol álltak tőlem, de itt valami mást kaptam, mint amire első pillantásra gondoltam. A Brutal Prince ügyesen egyensúlyozik a komor és a könnyedebb elemek között. A sötétség és a brutalitás, amit a maffia világ hoz magával, nem nyomja agyon a történetet. Éppen annyi van belőle, hogy izgalmas maradjon, de nem válik túlzottan nyomasztóvá. Ez számomra egy hatalmas plusz pont.

Aida és Callum kapcsolata tipikus ellenségekből szerelem történet, nem feltétlenül a legkidolgozottabb szerelmi szállal, amit valaha olvastam. A két karakter közötti dinamika, az apró csipkelődések, az izgalmas konfliktusok mind hozzájárultak ahhoz, hogy ne lehessen letenni a könyvet. Viszont pont ezen részei miatt vontam le egy csillagot az értékelésemből, mivel számomra fontos, hogy mély érzelmek vonalazódjanak ki vagy legalább több ideje legyen a karaktereknek megismernie egymást. A szerelmi szálat, ha nem is nagyon, de elég instantnak, azonnalinak éreztem, noha ez a későbbiekben ellensúlyozva lett. Ellenben Callum oldaláról nem értettem ezt a nagy ragaszkodást, valahogy nekem kirítt az események láncolatából, hiszen elég rendesen gyűlölték egymást. Ezt a következetlenséget jobban lehetett volna ellensúlyozni azzal, ha több idejük van megismerkedni a szereplőknek.

A könyv tele van különleges belső illusztrációkkal. Ezek a kis vizuális meglepetések sokat hozzáadtak az olvasási élményhezt, ám nagyon furcsa volt így olvasni, inkább megmaradnék az illsuztráció nélküli könyveknél.

Amikor egy ilyen könyvet olvasok, nem várom el, hogy megváltoztassa az életemet, vagy hogy mély filozófiai gondolatokat ébresszen bennem. A Brutal Prince pontosan azt nyújtja, amire elsőre is gondol az ember: szórakozást, kikapcsolódást és egy kis izgalmat.

Összességében azt kell mondanom, dacára a félelmeimnek, a Brutal Prince remek választás volt. Azoknak, akik szeretik az erős női karaktereket, a maffia világát, és egy jó ellenségekből szerelem történetet, mindenképp ajánlom. 

Nem egy világmegváltó mű, de éppen ez az, amiért annyira szerethető. Olyan könyv, amit az ember szívesen elővesz egy hosszú nap után, amikor csak egy kis kikapcsolódásra vágyik. Ráadásul az epres élfestés minden alkalommal mosolyt csal az arcomra, amikor rápillantok a polcomon. 🍓

Köszönöm a lehetőséget a Kossuth Kiadónak!

Értékelésem: 4 / 5




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése