1/27/2017

Nagy Összeesküvés Book Tag

Köszönöm a kihívást Gothic01-nek, a Goodbye-agony blog tulajának  ^^
Rendesen neki kellett ülnöm :D Komoly kérdések :D




1.Gyíkember
Nevezz meg egy szereplőt, aki tökéletesen álcázza magát, a háttérből irányít mindent, hogy valóra váltsa gonosz terveit, társai, csatlósai beszivárognak gyanútlan társadalmunk szöveteibe...
Aki leginkább ideillik és először eszembe jutott: Dan Brown Infernójából Bertrand Zobrist. A könyv
vége felé történt fordulat miatt megérdemli ezt a "címet" :D

2. A Jeti
Félelmetes emberevő óriás vagy ölelgetnivaló nagy mamlasz? Micsoda kettősség, mekkora lábak! Válassz egy szereplőt, akit nagyon nehéz elsőre megítélni!

Samantha Shannon Csontszüret c. könyvéből rögtön két személy ugrott be: Arcturus és Jaxon Hall. Viszont ide Arcturus illik. Sokáig nem tudtam hova rakni, tiszta titokzatosság és ellentmondás.

3. A Kennedy-gyilkosság
Egy "magányos merénylő" volt? Ugyan! Hatalmasságok, riválisok, titkos szervezetek vagy maguk a gyíkemberek álltak a gyilkosság mögött. Ezt minden elmélethívő jól tudja. Eszedbe jut egy gyilkosság bármelyik általad olvasott könyvből, aminek homályosak a részletei, amiben érzed, hogy valakik bizony el akarják tusolni az igazságot?

A lány a vonaton c. könyvnél folyamatosan kattogtam, hogy mi lesz a vége. Szinte ezért is olvastam végig, mert nagyon kíváncsi voltam mi fog történni.

4. Chamtrail 
Egészen biztos, hogy mérgeznek bennünket! Ki hiszi, hogy a repülők kondenzcsíkot húznak? Régen, akkor miért nem voltak ilyen nagyok? Na ugye. Gyanús ez. Eszedbe jut róla egy könyv, amiben tapintható a gyanú? Végig ott lappang a lapok és szereplők között...

Stephen King Joylandjében végig ott van a feszültség, végig várunk, hogy történni fog valami...de nem történik :D Ettől függetlenül a hangulata megvan :)

5. A piramisok
Évezredek óta szilárdan állnak a "lábaikon". Kik építették? És milyen céllal? ŐK voltak? Egy ősi civilizáció? Bárhogy is legyen, hatalmasságuk máig magával ragadó. Mint egy igazi regényklasszikusé. Nevezz meg egy örökbecsű művet, ami örökké ragyogni fog!

J. K . Rowling Harry Potter

6. Elvis él
Hát persze, hogy él! Ez kérdés volt? azon a szigeten tengődik a király, ahol 2Pac, meg Jim Morrison. Egy nap majd visszatér, hogy a toplista élére vágjon! Kérek egy szereplőt, aki visszajött  a halálból (esetleg fél pontért nagyon közel került hozzá, de megúszta)

A Pokoli szerkezetekből Jem egyre rosszabbul volt, már szinte biztos volt, hogy meghal, de végül mégis másképp alakult. :) (fél pont ✔ )

7. Tesla az időutazó
Mindenki tudja, mennyire zseniális tudós volt az öreg Nikola, de ezzel mi nem elégszünk meg. Legendák lengik körül a személyét, teleportált, időutazott, energiát állított elő a semmiből. Mennyi csodás képesség! Az összes könyvekben található varázslatos vagy szuperképesség közül, te melyiket választanád?

Egyértelműen a teleportálást ^^

8. Gabonakörök
 Vajon ŐK csinálták vagy a szomszéd Pistike szórakozott már megint a hatodik feles után? Átvert volna minket az istenadta? Vagy ŐK járatják velünk a bolondját? Bárhogy is, át vagyunk ejtve... Kéretik egy könyv, ami alaposan átvert valami csattanóval/váratlan húzással:

Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Teljesen sokkolt a csavar. Meg sem fordult a fejemben, hogy ilyet lehet. Zseniálisan lett megvalósítva.

9. A nácik aranya, titkos fegyverei, kristálykoponyák
Csúnya német fickók voltak ezek, és még titokzatos tárgyakat is gyűjtöttek, kísérleteztek, velük cimboráltak? Brr... ennyi titok említése kapcsán eszedbe jut a kedvenc titkos tárgyad az olvasott könyvekből?

Harry Potterből a láthatatlanná tévő köpeny és az időnyerő :D

10. Bermuda-háromszög
Ott volt Atlantisz?ŐK kísérleteznek arrafelé? Vagy csak a NASA járatja velünk a bolondját? Tény, sok hajó/repülő eltűnt ott... Mondj egy könyvet zárásképpen, amiért nem fájt volna a szíved ha eltűnt volna ezekkel együtt!

Ide most elég sokat tudnék írni. Tavaly sokszor belenyúltam a kevésbé tetsző könyvekbe.
Viszont ha választanom kell akkoooooooooor....legyen Lois Lowry: Az emlékek őre.
Engem nagyon nem ért el. Számomra értelmetlen volt az egész, szóval meglettem volna nélküle is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése