6/02/2019

Anne Bishop-Vision in Silver

Kiadó: Roc
Kiadás éve: 2015
Sorozat: The Others III.
Oldalszám: 368

Fülszöveg:
The Others freed the cassandra sangue to protect the blood prophets from exploitation, not realizing their actions would have dire consequences. Now the fragile seers are in greater danger than ever before—both from their own weaknesses and from those who seek to control their divinations for wicked purposes. In desperate need of answers, Simon Wolfgard, a shape-shifter leader among the Others, has no choice but to enlist blood prophet Meg Corbyn’s help, regardless of the risks she faces by aiding him.

Meg is still deep in the throes of her addiction to the euphoria she feels when she cuts and speaks prophecy. She knows each slice of her blade tempts death. But Others and humans alike need answers, and her visions may be Simon’s only hope of ending the conflict.

For the shadows of war are deepening across the Atlantik, and the prejudice of a fanatic faction is threatening to bring the battle right to Meg and Simon’s doorstep…

Saját fordítás:
A Mások kiszabadították a vérprófétákat, hogy megvédjék őket a kizsákmányolástól, azonban arra nem számítottak, hogy tettük szörnyű következményekkel fog járni.  A prófétákra most még nagyobb veszélyt jelent saját gyengeségük és azok, akik rossz célokra akarják felhasználni látomásaikat. A megoldás kétségbeesett keresésében, Simon Wolfgard alakváltónak, a Mások vezetőjének nem marad más választása, mint, hogy Meg segítségét kérje, figyelmen kívül hagyva, hogy a lánynak így milyen veszélyekkel kell szembenéznie.

Meg még mindig szenved az eufóriához kötődő függőségétől. Tudja, hogy minden vágással közelebb kerül a halálhoz, de a Másoknak és az embereknek is szükségük van válaszokra, és talán a látomásai Simon egyetlen reménye, hogy rendezze a konfliktust.

Meg látomásával indul a könyv. Most úgy gondolták, hogy egy irányított metszést fognak kipróbálni és megnézik, mennyivel másabb, mint amikor veszélyhelyzetben megvágja magát.
A látomás egy ideig se Megnek se az olvasóknak nem derül ki, így elhúzott egy kis mézesmadzagot az írónő az orrom előtt, ami be is vált, mivel nagyon el kezdett érdekelni miről is lehet szó.
Merry Lee-vel emellett még igyekeznek rájönni, hogyan tudnának segíteni a kiszabadult lányoknak, így egyfajta útmutató megírásába kezdenek, ami Meg tapasztalatain alapul.

Innentől elkezdenek bonyolódni az események, Monty kislánya bizonyos bonyodalmak után megérkezik az Udvarba és lassacskán fény derül az Emberek Minden Előtt nevű szervezet piszkos titkaira, valamint a Mások és az emberek közötti feszültség a tetőfokára hág.

Az első rész nagyon magasra tette a lécet és sajnos vagy nem sajnos minden részt azóta is ahhoz hasonlítok, de még egyik sem tudta megugrani.
Számomra az eddig olvasott könyvek közül ez volt a leggyengébb. Furcsa, mert pl. a molyon ennek a legjobb az értékelése, de én nem ezt éreztem. Vontatott volt és hiába voltak fordulatok, mégis úgy éreztem, hogy nem nagyon történt semmi Meg és Simon nyavalygásán kívül.

Simon csak az első részben hozta azt a megközelíthetetlen oldalát, minden könyvvel egyre inkább sebezhetővé válik, ami nem baj. Szeretem a gondolatait, változásait olvasni, csak most is túlagyaltak mindent. Ezek a részek kicsit idegtépőek, csak jól fel kellene képelni mind a kettőt és képükbe vágni, ami egyértelmű, na de ettől szép az egész :D

A végén nagyobb csattanóra számítottam, ezzel a befejezéssel kicsit úgy éreztem, mintha a 3-4. rész egy könyv lenne csak kettévágták. Persze, fent kell tartani az érdeklődést, hogy tovább haladjon a kedves olvasó, csak ezzel egy kicsit befejezetlennek érzem a 3. részt.

Viszont, ami sosem változik és ebben rejlik szerintem Anne Bishop varázsa és tehetsége, hogy végtelenül imádok ebben a világban bóklászni. Tényleg teljesen mindegy, hogy mit írna, csak ebben a világban, sőt inkább csak ebben az Udvarban játszódjon ezekkel a szereplőkkel és én meg vagyok véve :D Nagyon hozzám nőttek, kíváncsi vagyok, hogy ebből az új fordulatból mit hoz ki az írónő, viszont egy kicsit lehet pihentetem a sorozatot, majd újult erővel kiderítem a folytatást :)

Értékelésem: 4/5

Gondolkoztam a 3,5 csillagon, de a világ és a szereplők miatt nem tudok 4-nél kevesebbet adni :D


Kedvenc idézetek:
°„Typical human”, a female voice said. „Grant them one thing and they always want more.”

°Sometimes danger could hide quietly…and so easily.

°We are all learning, and that means there will be mistakes.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése