3/13/2024

Margaret Rogerson: Könyvek varázslata - Sorcery of Thorns

Margaret rogerson könyvek varázslata

Eredeti megjelenés: 2019

Megjelenés: 2024

Kiadó: Kossuth

Sorozat: Könyvek varázslata I.

Fordította: Farkas Veronika

Oldalszám: 508

Fülszöveg:

"A ​mágia az emberek és a démonok közötti alku eredménye.

Az árva Elisabeth egy könyvtárban nevelkedett, gótikus boltívek, mágikus grimoárok, varázskönyvek között, amelyek suttognak, énekelnek, hörögnek vagy sikoltoznak a polcokon. A legerőszakosabb példányokat vasláncok rögzítik, a drámai jeleneteket kedvelő kötetek olykor groteszk tinta- és bőrszörnyekké változnak, a manipulatívak pedig kísértések suttogó szavaival hálózzák be a gyenge embereket.

Ebben a veszélyes és baljós világban Elisabeth felügyelő szeretne lenni, mert leghőbb vágya, hogy a könyvtárat és a föld alatti páncélszekrényben őrzött nagy hatalmú könyveket védelmezhesse. A terveit felborítja egy gonosz erő színre lépése, amely arra készül, hogy felszabadítsa minden idők legveszélyesebb grimoárját, az emberiség pusztulását kockáztatva. A különleges lány barátok és támogatók nélkül marad. Gyanakodva tekint a segítségére siető varázslóra és szolgájára, hiszen a mágia eredendően gonosz, és azok, akik gyakorolják, gonosz tettek végrehajtására is képesek. Hamarosan megkérdőjelezi mindazt, amit tanítottak neki varázslókról, könyvtárakról, a mágia félelmetes és egyben lenyűgöző univerzumáról."

A Könyvek varázslatára nagyon kíváncsi voltam, tudom, hogy a külföldi könyves világban is felkapottá vált, a fülszöveg elolvasása után pedig egyértelmű volt, hogy ezt a könyvet egyszerűen muszáj elolvasnom.
Az alapötlet nagyon ígéretes: Elisabeth, aki árva és segédkönyvtárosnak készül, különleges helyet foglalnak el a lelkében a könyvek, főleg a grimoárok. A grimoárok veszélyes varázskönyvek, melyek rossz kezekben könnyen gonosszá válhatnak és sokak életét veszélyeztethetik. Azonban egy elég erős grimoár megszökése olyan láncreakciót indít el, amely az egész világot fenyegeti.

Az alaptörténet rendkívül izgalmasnak tűnt, számos potenciál van benne és az elején izgatottan faltam a lapokat. Azonban, ahogy egyre jobban megismertem Elisabethet rájöttem, hogy ez a regény nekem nagyon young adult lesz. Gyakran találkoztam a történetben olyan helyzetekkel, melyek számomra túl naivnak vagy gyerekesnek hatottak. Előfordult például, hogy végtelenül egyértelmű volt valami, mégis hatalmas butaságot csinált, amit én már nem tolerálok jól.

sorcery of thorns

Azonban továbbra is izgatottan haladtam a történettel, részben annak köszönhetően, hogy Nathaniel és Silas karakterei szinte elvitték a hátukon a könyvet. Nathaniel bonyolult múltja és Silas misztikus lénye izgalmas titokzatosságot csempészett az olvasottakba.

Végső soron a Könyvek varázslata, egy nagyon jó alapsztorival rendelkező, érdekes fantasy, rengeteg potenciállal. Számomra kissé túl young adult, viszont úgy gondolom, pont ezért a fiatalabb korosztály is élvezni fogja, illetve ajánlom azoknak a fantasy rajongóknak, akik egy kicsit könnyedebb fantasy olvasmányt keresnek.

Köszönöm a lehetőséget a Kossuth Kiadónak!

Értékelésem: 3,5 / 5







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése