4/15/2021

Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis


Megjelenés:
2014

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Vörös pöttyös

Sorozat: Pippa Kenn-trilógia II.

Oldalszám: 432

Fülszöveg:

Pippa Kenn egész életében hús-vér embereket akart megismerni, és döbbenetes élmény számára a kolónia. Átkelt a Vörös erdőn, de vajon megérte, ha súlyos árat fizet érte? Új családja szeretete körbeveszi, de elég ez?

Mya Mavis életét gyökeresen felforgatja Pippa és a két fiú, akik a sápadtak hordája elől menekültek. Mya ismeri az egyik idegent, ezt a különös, sárga szemű lányt, akiről már az érkezése előtt álmodott. Tudja, hogy a lány olyan események sorozatát indítja el, amelyek az utolsó emberi menedék bukásához vezetnek. Az összeomlást egyedül Mya akadályozhatja meg, ha megfejti az álmai rejtélyét, és időben figyelmezteti az embereket a veszélyre.

A sápadt horda megérkezik, és elzárja a kolóniát a külvilágtól. Egyre több feszültség tör a felszínre. Amikor évtizedek óta először gyilkosság történik, az emberek ráébrednek, hogy nem attól kell igazán félniük, ami a falakon kívül vár rájuk.

A napszemű Pippa Kenn, a sorozat első része hatalmas pozitív csalódás volt, egyből beszippantott és nem eresztett.
A viharszívű Mya Mavis-el kicsit több időbe telt összebarátkozni.  Valahogy nem rántott be az elején.

A történet ott folytatódik, ahol abbamaradt. Pippa, Rubennel elérik a kolóniát és megpróbálnak boldogulni. Azonban olyan dolgok történnek velük, amelyek teljesen megváltoztatják mindkettőjüket, illetve a kolóniában is olyan dolgokkal szembesülnek, amelyeket álmukban sem gondoltak volna. Rájöttek, hogy a falak között még nagyobb veszély leselkedik rájuk, mint odakint.


Nagyon nyűglődős volt az eleje. Mindenki, mindenben csalódott, ráadásul egy szerelmi háromszögszerűség is a képbe került, amit jó lett volna elkerülni vagy legalábbis egy oldalra állni.

Azonban, ahogy ezeken túltettem magam ismét körbevett az első részből ismert fordulatos és izgalmas világ. Sosem tudtam mi fog történni és főleg Mya szálával még érdekesebbé vált a történet.

Igazi körömrágós sztori, mivel az utolsó fejezetekben elszabadul a pokol és fogalmam sem volt, hová fog kifutni. Kicsit konkrétabb lezárást vártam, de így még inkább kíváncsi vagyok mit fog tartogatni a 3. rész.

Összességében, az eleje egy kicsit nehezen indul be a történetnek, kicsit sok a szenvedés és szerelmi háromszög, de ezek után belerázódunk a kolónia életébe és egyre több csontváz hullik ki a szekrényből. A közepétől pedig szinte még izgalmasabb volt, mint az első rész. Pörgős és kiszámíthatatlan. Nem vagyok nagy rajongója a zombis történeteknek, de még így is szeretem a sorozatot. Bátran ajánlom azoknak, akik szeretik a fantasyt, de nem éreznek túl nagy késztetést a zombis sztorikhoz.

Értékelésem: 4 / 5




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése