6/04/2023

Szabó Krisztina: Az ellopott kívánság

Megjelenés: 2022

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Oldalszám: 424

Fülszöveg:

"A ​kívánságoknak ára van…

Aliya a birodalom legügyesebb tolvaja. Egyetlen cél vezérli, hogy összegyűjtsön annyi aranyat, amennyivel végre maga mögött hagyhatja a vízhiány sújtotta Ardahant. Az álma karnyújtásnyira kerül, amikor a gyűlölt szultán legkisebb fia visszautasíthatatlan ajánlatot tesz számára. Aliyának el kell lopnia egy lámpást a palotából, cserébe pedig szabadon, gazdag emberként távozhat a birodalomból. Hogyan lehet elviselni a vonzó, de öntelt herceget?

Ez a feladat még a lámpás elemelésénél is nagyobb kihívásnak tűnik.

Aliya kénytelen az ellenérzéseit félretéve összedolgozni a szultán fiával. Szép lassan ráébred Asmar herceg igazi természetére, és minél több időt töltenek együtt, annál nehezebb figyelmen kívül hagynia a herceg iránt érzett vonzalmát. Mégsem bízhat meg benne: ha Asmar rájön a féltve őrzött titkára, egyetlen szavával véget vethet az életének. De Asmarnak is megvannak a maga titkai. Olyan súlyos és sötét titkok, amelyek szorosan összefonódnak Aliya múltjával, és ha nem vigyáznak, nem csak a saját jövőjükre nézve lehetnek pusztító hatással – Ardahan vesztét is jelenthetik."

A borító egyből levett a lábamról, reméltem, hogy a tartalom is ilyen jó lesz, mint amilyen szép a külseje.

Nem kellett csalódnom, zseniális volt, azt sem tudom hol kezdjem.

Már az első oldalakon beszippantott Ardahan varázslatos és Aliya titokzatos világa.
Aliya Ardahan legjobb tolvaja, belecsöppenünk az életébe és hamar megtanuljuk, hogy csak magára számíthat az ember. Egy titokzatos idegen azonban a lehetetlenre bérli fel, amelyet kénytelen teljesíteni. A sors játéka pedig, hogy a sorsa egy időre összefonódik az általa legjobban gyűlölt családdal.

Ardahanban mondák és mágia keveredik a válósággal, néhol nem is tudni hol végződik az egyik és hol folytatódik a másik, ám ez olyan varázslatos és egzotikus hangulatot kölcsönzött a történetnek, hogy egyből magába szippantott és csak faltam a lapokat.
Szabó Krisztina Az ellopott kívánság

Elképesztően pörgős, izgalmas könyv, amiben sosem tudtam, hogy mire számítsak. Asmar pedig egy újabb kedvenc karakterrel bővítette a listám.
Rendkívül szerettem, ahogy a történet meg volt írva. Az érzelmi részek kellemes, lassú folyásúak, míg minden más eszeveszetten száguldott, sőt azt sem lehetett tudni kiben lehet megbízni.

Aki eddig csak gyönyörködött a borítóban bátran kezdje el, nagyon ajánlom, a legjobb sivatagi fantasy, amit eddig olvastam.

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

Értékelésem: 5 / 5




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése