1/03/2024

Kate Dramis: A Szentek Átka

Megjelenés: 2023

Kiadó: Anassa Könyvek

Sorozat: A Szentek Átka I.

Fordította: Bosnyák Edit

Oldalszám: 416

Fülszöveg:

Aya ​a királynő kéme és bizalmasa, a fegyelemnek és a kötelességnek szenteli életét, és arra használja az istenektől kapott adottságát, hogy megakadályozza a sötét varázslat visszatérését. Megesküdött rá, hogy megvédi a harcostársait, Willt is beleértve, aki a királynő végrehajtója és Aya ádáz ellensége.

Mivel a körülmények rákényszerítik őket arra, hogy együttműködjenek egymással, átmenetileg törékeny fegyverszünetet kötnek. Ám amikor bekövetkezik egy tragédia, Aya gondolkodás nélkül cselekszik, és szabadjára engedi azt az erőt, amit a világ ötszáz évvel ezelőtt látott utoljára. Aya majdnem összeroppan, és szembe kell néznie egy képtelenségnek tűnő igazsággal, ami azzal fenyegeti, hogy elveszíti az irányítást önmaga fölött. Kénytelen együttműködni Will-el, mert ki kell deríteniük, ki is Aya valójában. És talán fegyverként fogják használni egy bizonytalan kimenetelű háborúban.

Will-lel az oldalán és a különleges erő birtokában Ayának el kell döntenie: az-e a küldetése, hogy megmentse szeretett világát – vagy pedig az, hogy elpusztítsa.


2023-ban több felkapottabb könyvbe is belekezdtem, mivel érdekeltek, azonban jellemzően nem találtuk meg a közös hangot.

Kate Dramis: A Szentek Átka című könyve egy ambiciózus fantasy, mely egy izgalmas világba invitálja az olvasót, ám sajnos engem nem tudott teljes mértékben lekötni.

Az írónő által megalkotott világ lenyűgöző és részletes, elénk tárva egy olyan új világot, amely tele van lehetőségekkel és izgalmakkal. Azonban, miközben a könyv nyújtotta a YA fantasyk szokásos elemeit, a két főszereplő közötti ellentmondások és drámák teljesen elveszítették az érdeklődésem. A karakterek kapcsolata és dinamikája néha túlzottan elhúzódó, erőltetett és előre kiszámítható volt számomra.


A történet sajnos már az elejétől kezdve sem tudott beszippantani, ez a könyv további részeiben is megmaradt.

Számomra túlságosan YA fantasy, kicsit sok volt a huzavona a két főszereplőnk között, pedig végig nyilvánvaló volt az egymáshoz való hozzáállásuk. A YA fantasy kevés sikerrel szokott lekötni, viszont a világ és a történet felépítése megérdemli a 3 ⭐-t.

Jó választás lehet, ha rövidebb időre szeretnénk belemerülni egy fantasy világba és szeretjük a YA fanatsyt és az enemies-to-lovers történeteket. Bár számomra nem volt tökéletes, más olvasóknak lehet, hogy pont ez lesz az a könyv, melyet keresnek.

Köszönöm a lehetőséget az Agave Könyveknek és az Anassa Könyveknek!

Értékelésem: 3 / 5






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése