1/22/2024

Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt az emlékeid elhalványulnak

Megjelenés: 2023

Kiadó: Kossuth

Sorozat: Mielőtt a kávé kihűl III.

Fordította: Erdős Veronika

Oldalszám: 304

Fülszöveg:

A Mielőtt a kávé kihűl című nemzetközi bestsellersorozat harmadik kötete négy újabb vendég sorsát villantja fel egy olyan kávézóban, ahol vissza lehet menni a múltba.

A Japán legészakibb szigetén magasodó Hakodate-hegy oldalában található a Donna Donna Kávézó, ahonnan pazar kilátás nyílik Hakodate város kikötőjére. Ez azonban nem minden. A bájos tokiói Funiculi Funicula Kávézóhoz hasonlóan a Donna Donnában is az időutazás különleges élményében lehet része a látogatóknak.

A Mielőtt az emlékeid elhalványulnak magán viseli a szerző megszokott kézjegyeit: karakterei szeretnivalók, a történetek mélabúsak. Kavagucsi ezúttal is azt a kérdést teszi fel olvasóinak, hogy mit változtatnának meg, ha visszamehetnének az időben.


A Mielőtt a kávé kihűl harmadik része újabb izgalmas utazásra invitál bennünket Kavagucsi Toshikadzu tollából. Közel áll hozzám a sorozat, így rendkívül kíváncsi voltam, hogy a harmadik rész mit tartogat. Bár a sorozat első része továbbra is a kedvencem maradt, a harmadik kötet is elgondolkodtató történetekkel szolgál, amelyek a Donna Donna Kávézóban játszódnak – egy olyan helyen, ahol nem csak a múltba, de a jövőbe is el lehet látogatni.

Az első benyomásaim azért voltak vegyesek, mert úgy éreztem, hogy a történet talán kissé lelassult. Az első kötet lendülete talán kevésbé volt jelen, és egy kicsit el is vesztem a karakterek sűrűjében. Azonban, ahogy belemerültem a különböző sorsokba, rá kellett döbbennem, hogy egyes történetek mégis erőteljesen megérintettek, némely gondolat pedig az elevenembe talált.
Kavagucsi Tosikadzu Mielőtt az emlékeid elhalványulnak könyvajánló

A könyv négy fő története – Az árva, A komikus, A testvérek és Gyerekkori barátok – nehéz témákat öleltek fel. A történetek leginkább a betegségek és halál körül örvénylenek, mégsem éreztem lehúzónak a könyv hangulatát.

Kavagucsi képessége, hogy a hétköznapi élet apró részleteiből kibontakoztassa az emberi lélek mélységeit, ismét megmutatkozik ebben a műben. Olyan beszélgetések elevenednek meg a szereplők között, amelyek a való életben szinte sosem játszódnak le, mégis a történetek segítségével átérezhetjük mekkora jelentőségük lenne.

Bár a harmadik rész talán nem hozza azt a lendületet, amit az első kötet, mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik az érzelmekkel teli, megható történeteket. A Donna Donna Kávézó újabb emlékezetes pillanatokat varázsol az olvasók életébe, és Kavagucsi megint arra késztet, hogy elgondolkodjunk: vajon, ha megtehetnénk ellátogatnánk-e a múltba vagy a jövőbe?

Köszönöm a lehetőséget a Kossuth Kiadónak!



Értékelésem: 3 / 5






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése