5/03/2017

TOP 5 Wednesday #2


Ismét szerda, ami most már nem fog mást jelenteni, mint T5W-t. Májusra is szuper jó témákat találtak ki, amiből ma be is mutatom az elsőt.
Ha valaki esetleg nem értené mi is ez a T5W, az első ilyen bejegyzésemben kicsit kifejtettem. :)

A T5W bejegyzés sorozatot NagyDorkának és Rétának köszönhetően indítottam el a blogomon. Ők már aktívan tevékenykedtek és hétről hétre hozták a tematizált bejegyzéseket és bizony feltűnt, hogy milyen jó témák jönnek hétről-hétre így gondoltam belevágok.
Később utánanéztem és megtaláltam a Goodreads csoportot, ahonnan tulajdonképpen elindult az egész. A Goodreads csoportban szerdai napokra lebontva, minden hónapban fel vannak tüntetve az adott témák és ezekhez kapcsolódóan ki kell választanunk az általunk legjobbnak ítélt Top 5 könyvet.

A mai téma:
Kedvenc sci-fi és/vagy fantasy borító


Elég friss Gabo SFF megjelenés. Amint megláttam a borítót egyből szerelmes lettem belé. Nagyon szépek a színek, harmonikus, a betűtípus is tökéletes. Ha kötözködni szeretnék sem találnék benne hibát.
A történethez még nem volt szerencsém, de már csak a borító miatt is tervben van. Remélem, hogy, amennyire szép a külseje annyira el leszek ájulva a tartalomtól is :)


Ezt a könyvet nagyon sűrűn emlegetem. Azonban eddig csak a történet miatt szerepelt a bejegyzéseimben, most ki kell emelnem a borítóját is.
Tudom, mindenki azt mondja, hogy ne ítéljünk borító alapján, mert csúnya dolog, de akarva-akaratlanul is megbabonáznak a szép borítók. A Lélekvesztőkre is elsősorban a kinézete miatt figyeltem fel.
Nagyon érdekes, szépek a színek, a betűtípus máshol sok lenne, de ehhez ez kellett. Tetszett, hogy a levelekből kibontakozik a női alak...olyan sejtelmes. Több sem kellett, elolvastam és kedvencet avathattam :)



A harmadik választottam is igazán különleges szerintem, mégis kicsit másabb, mint az előzőek.
Valahogy nekem durvább történetet sugall. Az arany folyadék pedig meglágyítja a kompozíciót.
Sajnálattal láttam, hogy a molyon "csak" 72%-ot ért el a történet. Általában nem szokott eltántorítani a %-os értékelés, mivel pl. a Szürke 50 árnyalata is nagy kedvencem, mégis 66%-on áll.
Ezt a könyvet sem olvastam még,de benne van a Top10 könyben, amit még el szeretnék olvasni idén :)



Még anno ezzel a könyvvel kezdtem el gyűjteni a molyon a virtuális "Csodaszép borítók" polcomat.
Nem sokra rá elolvastam a történetet is és nem kellet csalódnom.
Élőben a borító még gyönyörűbb, mint a képen. Leginkább a betűtípus tetszik. Az egész felirat dombornyomott, ezüst színű és gyönyörűen hangsúlyos lesz, ha fény esik rá.
Érdekesek a csíkok és az egész keret, ami körbefogja a címet. Különleges hangulatot ad az egész. Tökéletesen illik a történethez, egy másik világba varázsolt el.
Szintén Gabo SFF alkotás, azt hiszem érzékük van a szép borítókhoz ;)



Utolsóként kicsit csalni fogok, de ennél a sorozatnál csak egy könyvet kiragadni nem lett volna fair.
Terjedelemben szinte csak füzetekről van szó, már a történet sem igazán rémlik, körülbelül 5 éve vettem meg a könyveket, de még mindig gyönyörködök bennük a polcomon.
Amikor polcot pakolok, ezt a 4 borítót biztos, hogy egymás mellé teszem és egy kicsit bámulom őket együtt, mert nagyon tetszenek :)


További T5W bejegyzések a mai témához:
- NagyDorka
- reta09

2 megjegyzés:

Dorka írta...

Úgy tűnik a mai témában mindenki csalt egy kicsit :D A Papírmágus nálam is felkerült a listára *pacsi*

Wandamaci írta...

Nem bírtam ki, hogy ne csaljak :D
A Papírmágus annyira szép *.* Az volt az első,amit biztosra tudtam, hogy benne lesz a bejegyzésben ^^
*pacsi*

Megjegyzés küldése