2/03/2021

¤ Borítóleleplezés ¤ Amy Harmon: A madár és a kard

 


Mindenhol igyekszem hangoztatni, hogy Amy Harmon az egyik kedvenc írónőm. Sajnos itthon még annyira nem ismert, azonban örömmel látom, hogy egyre nyitottabbak a művei iránt a kiadók.

Amy Harmon úgy ír, mint senki más. Mindegyik regénye gyönyörű, mély, mindemellett rendkívül szórakoztató. Elolvastam már pár művét angolul is, magyarul is és egytől egyig imádom őket. Ő tipikusan az az írónő, akit hatalmas nagy kár lenne nem ismerni, hozzám rendkívül közel állnak a művei.

A mai bejegyzésben pedig azt az örömhírt tudom megosztani, hogy a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából elérkezik hozzánk magyarul a The Bird and the Sword, azaz A madár és a kard

Sőt, ebből a nemes alkalomból a borítóját is megoszthatom veletek, na de nem szaladok ennyire előre :)

Az írónőről:


"Amy Harmon Wall Street Journal, USA Today és New York Times bestseller szerző. Már fiatalkorában tudta, hogy írással szeretne foglalkozni, és felváltva írt dalokat és történeteket. Mivel búzaföldek
közepén nőtt fel, televízió nélkül, és a könyvei és a testvérei jelentették számára az egyetlen szórakozást, pontosan érzi, mi kell egy jó történethez. A könyveit immár tizennyolc nyelven adják ki, ami egy igazi valóra vált álom a vidéki lány számára a utahbeli Levanból.

Eddig tizennégy könyve jelent meg, köztük a fantasy A madár és a kard, ami a Goodreads Év Könyve-díj döntőse volt. Az új megjelenésekről szóló hírekért, az írónő bejegyzéseiért és még ennél is többért csatlakozz Amyhez a www.authoramyharmon.com-on."


Most pedig jöjjön a mai bejegyzés főszereplője:


Kiadó: Könyvmolyképző

Típus: Puhatáblás

Oldalszám: 368

>> Megrendelem <<

>> Kívánságlistára teszem <<


Fülszöveg:

"A szerelem valóban nem ismer határokat?

Csitt, leányom, tartsd magadban! Minden szót, mi elhagyná ajkad!

Legyen az erőd benned rejlő, ne szólj, ne mondj, míg az idő eljő!

Tanulj, fejlődj, de ne beszélj, hallgass, lányom, hogy tovább élj!

Aznap, amikor anyámat megölték, megmondta apámnak, hogy többé nem fogok beszélni, és hogy ha meghalok, ő is velem hal. Azt is megjósolta, hogy a király eladja a lelkét, a fiát pedig elnyeli az ég.

Apám igényt tart a trónra, és most a háttérben várakozik, várja, hogy anyám szavai valóra váljanak. Apám kétségbeesetten vágyik a koronára. Én csak szabad akarok lenni.

Hogy szabad legyek, el kéne szöknöm, de anyám átka és apám kapzsisága fogva tart. Nem tudok beszélni vagy bármilyen hangot hallatni, képtelen vagyok karddal bánni, vagy elcsábítani a királyt. Egy olyan földön, ahonnan minden mágiát kiirtottak, talán a szeretet az egyetlen varázserő. De ki lenne képes szeretni… egy madarat?"


Amy könyvei nem csak tartalmukat tekintve gyönyörűek, de a borítóik is lélegzetelállítóak szoktak lenni. Ebből a tekintetből nálam ezt most nem sikerült megugrani, de kíváncsi leszek miről szól, ugyanis még nem volt szerencsém hozzá angolul sem. Szeretném minden művét elolvasni, számomra ő az az írónő, aki bármilyen témát dolgoz is fel, ha meglátom a nevét, 100%, hogy elolvasom :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése