1/31/2021

Sarah J. Maas: Crescent City - Föld és vér háza

Eredeti megjelenés éve: 2020

Eredeti cím: Crescent City

Megjelenés éve: 2021

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Zafír pöttyös könyvek

Sorozat: Crescent City I.

Fülszöveg:

"A félig tündér, félig ember Bryce Quinlan imádja az életét. Minden estét bulizással tölt, és eltökélte, hogy kiélvezi mindazt, amit Lunathion – azaz Crescent City – nyújthat. Csakhogy egy kegyetlen gyilkosság alapjaiban rendíti meg a várost, és Bryce világa darabokra hullik.

Két évvel később Bryce még mindig a város legismertebb szórakozóhelyeit járja, immár a feledés reményében, ám hirtelen folytatódnak a gyilkosságok. A hírhedt bukott angyalt, Hunt Athalart megbízzák, hogy figyelje minden lépését, és Bryce rájön, többé nem menekülhet a feledésbe.

Bryce és Hunt igyekszik kideríteni az igazságot – és feldolgozni saját múltjuk szörnyűségeit. A megbolygatott szálak a város legsötétebb részein és a háborúban álló kontinenseken keresztül egyenesen a pokol bugyraiba vezetnek, ahol az évezredek óta szunnyadó erők most ébredezni kezdenek…"

Mindenhol ebbe a könyvbe botlottam bele, de tényleg mindenhol. Mindenki erről beszélt és majdnem minden második kép az instán biztos, hogy a Crescent Cityről szólt.

Rettenetesen kíváncsi ember vagyok, ráadásul Sarah J. Maas: Köd és harag udvarát  a világ egyik legjobb könyvének tartom, az Üvegtrónt is szerettem, tudom mennyire tehetséges az írónő, így nem volt kérdés, hogy megrendelem.

Bevallom az elején nehezen csúszott. Bryce és Danika is nagy partiarcok és jó ideig kavarogtak bennem a kérdőjelek, hogy most tényleg ez fog menni az egész könyvön keresztül? Ne már, hogy ettől esett mindenki hasra.

Ezután történt valami és más irányba ment el a történet, bár itt meg a gyásszal nem tudtam mit kezdeni.

Kicsit keserűen indul az eleje, Bryce is bunkó Hunttal, sokáig nem találtam semmi érdekeset a sztoriban, csak a krimi szál tartotta bennem a kíváncsiságot.

Végül kb. a könyv közepénél kezdenek megváltozni a dolgok, kezdtek helyükre pattanni a darabok és a szereplők is fejlődésen mennek keresztül vagy csak jobban beengedtek a személyes terükbe.

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem izgalmas. Tényleg elképesztően csavaros és meghökkentő. Azt már régóta tudjuk, hogy semmi érzékem a krimihez, most is arra vezettek, amerre akartak, de nagyon izgalmas a cselekmény és sikerült annyira elveszni benne, hogy az utolsó 300 oldalt egy ültő helyemben elolvastam.

A kezdeti sekélyesség után meglepően mély témákat és gondolatokat is hordoz. A végén nem sok kellett, hogy megkönnyezzem az eszmét, amit hirdet. Nagyon szép volt. A falkavezér bácsi tud valamit :)

Na de, nem hagyom magam ilyen könnyen, nem felejtettem el az elejét. Pont ezért és a sok helyen számomra felesleges információ miatt, amelytől a könyv ekkorára hízott, nem estem hasra tőle. DE! 
Az írónő ismét megcsillogtatta tehetségét, olyan világot és sztorit rettyintet, mint senki, sőt, ha jobban belegondolok ilyen sok fajta lénnyel én még könyvben nem találkoztam.
Összességében megvannak a maga hibái, de pazar cselekménnyel rendelkezik, ami úgysem hagy nyugodni, izgalmas, csavaros és végtelenül egyedi. A mély mondanivaló szintén plusz pont, így ha szereted a fantasyt, csak egy kis türelem kell az elejéhez utána nem hiszem, hogy meg fogod bánni :)

Értékelésem: 4 / 5

Kedvenc idézetek:

– Talán nem is érdemes olyan férfiakkal ismerkedni, akik előbb nézik meg a fenekedet, mint hogy odaköszönjenek.

– Félek – suttogta.
Danika ismét kegragadta a kezét.
– Ez a lényeg Bryce! Az életé! Hogy úgy élj, úgy szeress, hogy közben tudod, holnap az egész eltűnhet. Ettől lesz minden annyival értékesebb.

– A barátom. Aki legalja műsorokat néz velem a tévében, és elviseli a baromságaimat. Az vagy, akinek nem kell magyarázkodnom olyankor, amikor a leginkább számít. Teljes
valómban látsz engem, és nem menekülsz előlem.

Forrás:
2. kép: pinterest


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése