10/20/2021

Anne L. Green: Toszkán örökös

Megjelenés: 2021

Kiadó: Álomgyár

Sorozat: Hatalom, mámor Toszkána II.

Megvásárolható: 

Oldalszám: 480

Fülszöveg:

"Soha ​ne add fel az álmaidat, tűnjön bármilyen végtelennek is az út…
Katie és Daniele, leküzdve a köztük lévő kulturális és ízléskülönbséget, szenvedélyes viszonyba keverednek egymással. Ám a váratlan viszontagságoknak és a köztük zajló csatározásoknak koránt sincs vége, mert valaki igyekszik folyamatosan megkeseríteni az Allegrini Birtok és a szerelmesek életét.
Habár úgy tűnik, Daniele Katie-nek hála kilábal a válságból, olyan családi titkokkal szembesül, amelyek hatására megkérdőjelezi önmagát és az addig biztosnak hitt világát. Ahogy gyülekeznek felettük a sötét fellegek, úgy válik a napsütéses toszkán birtok is egyre titokzatosabbá.
A Toszkán örökös a Hatalom, mámor, Toszkána-sorozat második része, amely egy festői helyszíneken játszódó humoros, olasz intrikákkal, érzékiséggel fűszerezett folytatás, amelyben az írónő varázslatos módon tárja elénk a lenyűgöző toszkán tájat és annak húsvér lakóit. Bizonyosságot kapunk a történet által, hogy a föld nem csupán érték, ahogy a bor sem csak egy alkoholos ital."
A Toszkána vére olyan függővéggel ért véget, hogy azonnal olvasni szerettem volna a folytatást. Szerencsére nem kellett sokat várnom és már a kezeim közé is kaparinthattam a Toszkán örököst.

Ugyanott folytattuk, ahol az első rész abbamaradt. Örültem, hogy a hangulat egyből körbevett és ismét az Allegrini birtokon találtam magam. Nagyon a szívemhez nőtt.

Daniele és Cat új szintre emelik kapcsolatukat, amely nem csak boldogsággal jár. A merénylő ezt még annyira sem nézi jó szemmel és egyre durvább eszközökhöz folyamodik. Ráadásul számos változás történik a pár magánéletében, sorra buknak ki a csontvázak a szekrényből és az őszinteség, valamint a csapatmunka most kulcsfontosságú, hogy túléljék ezt az embert próbáló időszakot.

Ez a rész, még izgalmasabb volt, mint az első. A merénylő egy perc szusszanást sem hagyott, ráadásul, amikor már úgy tűnt, hogy elveszett egy időre, a legváratlanabb pillanatokban a legmeglepőbb módokon lépett újra a képbe.
Daniele és Cat párosa nagyon jól összeforrt (talán már túl sokszor is 😂) de szívmelengető volt, ahogy egymásról beszéltek. Hiszem, hogy ilyen egy szeretetteljes, igazi kapcsolat. Bár voltak részek, amelyek önmarcangolásba mentek át, valahogy mindig jól meg tudták beszélni.

A könyv vége felé pedig olyan fordulatokat vett a történet, hogy csak pislogtam. Daniele élete teljesen a feje tetejére állt. Sokszor már én is úgy éreztem, hogy túl sok minden történik egyszerre.

Összességében a toszkán hangulat még mindig el tudta rabolni a lelkem, Danielével egyetemben. Viszont egy kicsit úgy éreztem, hogy az én fejem felett is összecsaptak a hullámok, ebben a részben nem volt egyszerű sorsuk a főszereplőknek. Kíváncsian várom, hogy a trilógia befejező része, miket tartogat még. Ezek után nem tudom hova lehet még fokozni.
Annyi biztos, hogy a Hatalom mámor Toszkána sorozat pattanásig húzza az olvasó idegeit, de cserébe Toszkána csodái és borai egy varázslatos helyre kalauzolják el.

Köszönöm a lehetőséget az Álomgyár Kiadónak!

Értékelésem: 4 / 5

Kedvenc idézetek:


– Nem is gondolná az ember, milyen nagy szükség van azokra a közös szokásokra, hagyományokra, amelyeket mi magunk teremtünk. Hatással van az egész családra, a gyerekek pedig felnőve szép emlékeket őriznek ezekről a tradíciókról életük végéig.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése