11/13/2023

Lisa Jewell: A megmaradt lakók

Megjelenés: 2023

Kiadó: XXI. Század

Sorozat: A fenti lakók II.

Fordította:

Oldalszám:

Fülszöveg:

A fenti lakók című hátborzongató thriller folytatásában Samuel Owusu detektív-főfelügyelőt borzalmas esethez hívják a Temze partjára. Amikor Owusu laborba küldi a bizonyítékot, kiderül, a nyomok egy döglött aktához vezetnek. Harminc évvel ezelőtt valaki vagy valakik hármas gyilkosságot követtek el Chelsea-ben.

Rachel Rimmer tragikus hírt kap – férjét holtan találták franciaországi háza pincéjében. A körülmények arra utalnak, hogy egy betörő volt a tettes. A francia rendőrség sürgősen beszélni akar Rachellel: van egy sor kérdésük Michael múltjáról, a nő viszont a legkevésbé sem akar válaszolni.

Lucy Lamb harminc évvel ezelőtt, szörnyű tragédiát követően menekült el Londonból. Gyerekeivel tér haza, hogy letelepedjen, és már éppen megvenné élete első házát, amikor a bátyja felkerekedik, hogy kézre kerítsen egy bizonyos férfit, aki annak idején a testvérek közös múltjában szerepet kapott, és akinek az emléke jelenleg sem hagyja őket nyugodni.

Lisa Jewell könyveihez, ha hozzányúlok, biztos, hogy nem tudom letenni. Így volt ez a Megmaradt lakóknál is.

Sok szálon folynak az események, viszont talán ez csigázta fel a legjobban az érdeklődésem, hiszen alig vártam a következő fejezetet, hogy a történet egy más pontjára ugorjak. 
Kapcsolódunk az első könyv szereplőihez, látjuk, hogyan folytatódik az életük, milyen hatással voltak rájuk a fiatalkorukban átélt szörnyűségek, ám mindenkit kísért a múltja, akárhogy is próbál elmenekülni előle. Attól függetlenül, hogy az első könyv szereplői jelennek meg, véleményem szerint az sem gond, ha valaki magában olvasná el a könyvet, vannak visszautalások, így maximálisan élvezhető lesz úgyis, bevallom egyébként sem sokra emlékeztem már belőle, mégis teljesen jól fel tudtam venni a fonalat.
Viszont, ami nálam a legjobban ütött, az Michael nárcisztikus személyisége. Azt figyelhettük meg, ahogy a nárcisztikus személyiség finoman, mégis hatékonyan fonja hálóját, és ahogy az édesítő gesztusok mögött valójában egy sötét valóság rejlik. Az elejétől a végéig végigkövethettük, hogyan hálózza be egy nárcisztikus az áldozatát, hogyan édesgeti magához, majd milyen észrevehetetlen apróságokkal kezdődik, mégis a végére, hogy kimutatja a foga fehérjét. 🤯 Számomra talán ez volt a könyv leghátborzongatóbb része.

Tényleg nem tudtam letenni, az utóbbi időben kicsit kínlódtam az olvasással, de a Megmaradt lakók újra meghozta a kedvem. Bevallom kicsit nagyobb csavarokra számítottam a végén, végig bennem volt, hogy mikor és kiből fog kijönni az állat, de máshogy alakult, amit így utólag nézve nem bánok.

Összességében Lisa Jewell ismét bizonyította tehetségét, és a Megmaradt lakók egy olyan regény, amelyet nem tudtam letenni.

Köszönöm a lehetőséget a XXI. Század Kiadónak!

Értékelésem: 4,5 / 5







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése