9/21/2019

Jeaniene Frost: Első lobbanás

Eredeti cím: Once Burned
Eredeti megjelenés: 2012

Megjelenés: 2017
Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Az éjszaka hercege I.
Kiadói sorozat: Zafír pöttyös
Fordította: Szebegyinszki Szilvia
Oldalszám: 340

Megvásárolható: konyvmolykepzo.hu

Fülszöveg:
"Leila ​egy sötét erővel megátkozott halandó…
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.
Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.
Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?
A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…"

A Zafír pöttyös kategória a Tüskék és rózsák udvarával egy szemvillantás alatt bekerült a kedvenceim közé. Azóta szinte keresem ezt a kategóriát.

Az Első lobbanás már a borítójával is felhívta magára a figyelmem (khm, csodálkozik valaki?!) és a fülszöveg is ígéretes történetet sugallt.

A fülszöveg egész jól összefoglalja, hogy miről is lehet szó, így rögtön rátérnék az olvasás utáni véleményemre.

Leila stílusa először tetszett, de valahogy egy idő után zavart is. Nem tudtam hova tenni, de nem mondanám, hogy irritáló volt, inkább furcsa.
Vlad ezzel szemben valóban egy jelenség. Karizmatikus, rejtélyes, megfontolt 😍 Viszont nekem nagyon nem illettek össze. Igen, az ellentétek vonzzák egymást, de sehogy nem tudtam őket összerakni.

Rengeteg erotikára számítottam, de hála Istennek egy ilyen regényhez képest kevés volt. Nem ezen volt a hangsúly, amit nagyon értékeltem.

A történet nagyon tetszett főleg Leila képessége. A nyomozással végig izgalmas volt, ami fenntartotta az érdeklődésem.

Gyengéim a vámpíros történetek (is). A legnagyobb piros pontot nálam a román és egy-két magyar elem keverése nyerte el. Volt egy kis lábjegyzet a könyvben, ahol elmagyarázták, hogy volt pár mondat, ami valóban magyarul volt az eredeti könyvben is, és a főszereplő nem tudta hová tenni ezt az "érthetetlen, idegen nyelvet" 😂😂 Nagyon jót nevettem, és örültem, hogy egy kis egzotikumként bevetették a magyart 😊

Összességében izgalmas, minden természetfeletti, vámpíros-szupererős igényt kielégítő történet volt egy karizmatikus ámbár kissé egoista főszereplővel, amit azonban ezzel a hírnévvel megengedhet magának.
A női főszereplőt számomra szokni kellett, nem feltétlenül őt képzelném el Vlad párjának, így ezzel egy kicsit nehezen barátkoztam meg.
A nyomozás rendesen feldobta történéseket, így egy percre sem lankadt a figyelmem.

Köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!

Értékelésem: 4 / 5

Kedvenc idézetek:

A testem az egyetlen, ami igazán az enyém, nem dobom oda akárkinek, mintha értéktelen lenne.

Az emberek olyan álarcot ölthetnek, amilyet csak akarnak, de a bűneik ott vibrálnak a bőrük alatt.

Forrás: Az eredeti források megtalálhatóak a Pinterest táblámon

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése