12/19/2019

RaeAnne Thayne: Sugar Pine Trail

Kiadó: Harlequin
Kiadás éve: 2017
Sorozat: Haven Point VII.
Oldalszám: 346

Fülszöveg:
An unlikely attraction brings comfort, joy and unforgettable romance this holiday season!
Librarian Julia Winston is ready to ditch the quiet existence she's been living. She's made a list of new things to experience, but falling for Jamie Caine, her sexy military pilot neighbor, isn't one of them. Julia's looking to conquer life, not become the heartbreaker's latest conquest. But when two young brothers wind up in Julia's care for the holidays, she'll take any help she can get—even Jamie's.
Happy to step in, Jamie reveals a side of himself that's much harder to resist. Not only is he fantastic with kids, he provides the strength Julia needs to tackle her list. She knows their temporary family can't last beyond the holidays, but the closer she gets to Jamie, the more she wonders if things could be this merry and bright forever.

Saját fordítás:
A könyvtáros Julia Winston készen áll, hogy felrázza egyébként nyugodt életét. Készített egy listát mindazon dolgokról, amelyeket át szeretne élni, de beleszeretni Jamie Cainebe, a szexi, katonia pilóta szomszédjába, nem szerepelt köztük. Julia az élettel akar kacérkodni, nem valaki utolsó hódítása lenni. Viszont amikor egy testvérpár csöppen Julia életébe az ünnepek idején, minden segítséget hajlandó elfogadni, még Jamiét is.
Jamie örömmel közbelépve olyan oldalát fedi fel, amelynek még nehezebb ellenállni. Nem csak fantasztikusan bánik a gyerekekkel, de biztosítja azt az erőt, amelynek Juliának szüksége van, hogy megbirkózzon a listájával.
Julia tudja, hogy átmeneti családjuk nem tart tovább az ünnepeknél, de minél közelebb kerül Jamiehez, annál inkább elgondolkozik, hogy a dolgok örökre ennyire szépek lehetnének.


Már egy ideje elmaradhatatlan, hogy ebben az időszakban valami igazi karácsonyi történetet olvassak, csak minden évvel egyre nehezebb jókat találni.

Először nem mertem belefogni a könyvbe, hiszen láttam, hogy egy sorozat 7. része, de a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, így nekiálltam. Nagyon jól tettem, mivel így utólag kiderült, hogy az előző kötetek olvasása nélkül is teljesen érthető, mintha egy önálló művet olvastam volna, minden érthető volt.

Az érthetőségre még egy kicsit visszakanyarodva, bár már itt inkább az angolra gondolok, azt határozottan állíthatom, hogy nem az egyszerűbb nyelvezetű művek közé tartozik. Emelkedettebb kifejezésekben és szavakban sem szűkölködik,  viszont mindent értettem, pusztán egy kicsit fejlesztette a szókincsem, ami szinte bónusz volt egy ilyen történet mellett.

A történetről nem írnék többet, a fülszöveg elég jól összefoglalja a lényeget.
Kimondottan szimpatikus volt mindkét szereplő. Nem mondom, hogy nem volt instant az elején, hogy nem indultak a dolgok túl egyszerűen...de a végére elég jól összekeveri a kártyákat az írónő.
Volt itt minden: könyvtáros, a város macsója, macskák, két elhagyott kisfiú, repülőutak, síelés, karácsonyi partik. Minden megvan benne, ami egy tipikus karácsonyi könyvhöz kell. A karácsonyi hangulatom már régen megvan, de a történet csak ráerősített. Jól esett a lelkemnek olvasni.
Nem állítom, hogy hibátlan, van benne hiszti, bár hála Istennek csak egy :D Túl nagy drámázásoktól, végtelenített hisztiktől, szenvedésektől viszonylag mentes. Két racionális főhősünk van, akik (végre) felnőttek módjára viselkednek és egy nagyon szép úton tapogatóznak egymás felé.

Az eddig olvasott karácsonyi könyveim közül egyértelműen a top 3-ban szerepel. Aki egy kis ünnepi hangulatra vágyik, romantikával vegyítve, véletlenül se hagyja ki :)

Értékelésem: 5 / 5* Kedvenc!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése