11/26/2022

Nick Trenton: Ne agyald túl!

Megjelenés: 2022

Kiadó: Good Life Books

Fordította: Béresi Csilla

Oldalszám: 242

Fülszöveg:

"A TÚLGONDOLÁS A BOLDOGTALANSÁG EGYIK LEGNAGYOBB OKA.

A túlgondolás, vagy ismertebb nevén agyalás, korunk egyik legfertőzőbb járványa, mely számos pszichoszomatikus fizikai tünet forrása. Azonban léteznek jól bevált megoldások és módszerek a stressz és a romboló hatások megszüntetéséhez, ha minőségi és nyugodt életet szeretnénk élni.

Nick Trenton Ne agyald túl! című könyvével segít megtalálni a kiutat a szorongás és a stressz okozta zsákutcából. A szerző részletes, hatékony és bevált technikákat ismertet, melyek segítenek áthuzalozni az agyunkat, irányítani a gondolatainkat, megtalálni a fókuszt, és megváltoztatni a mentális szokásainkat. Trenton legfőbb törekvése az, hogy segítsen kiszabadulnunk a saját magunk által ránk szabott mentális börtönből, újrakeretezni a szemléletmódunkat és megváltoztatni a viselkedésünket, amelyek során könnyedén kiiktathatjuk az aggodalmat, kételkedést, teóriagyártást, más szóval az agyalást az életünkből.

Íme néhány a könyvben vázolt hatékony módszerek közül, a negatív gondolatok dédelgetése és a rágódás ellen:

Stresszkezelés 4 lépésben

Narratív terápia és kivezetés

Autogén tréning

Irányított imagináció és vizualizáció

Progresszív izomlazítás

Kognitív viselkedésterápia

Feszültségmenedzsment"

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem szinte sosincs csend a fejemben. Ezért is értékelem, hogy ez a könyv megszületett, mivel számos hasznos tanács és technika található meg benne, amit valódi, emberi történetek színeznek.

Az elején például megismerkedünk James-el, aki bepötyögi a jó öreg Googliba, hogy mi lehet a baja, majd ettől elgondolkozik rajta, hogy  pszichológishoz kellene mennie, majd, hogy mennyi hibája van és milyen szerencsétlen egyébként is, majd az agyalás ördögi köre teljesen berántja.


Az én gondolataim is hajlamosak elszaladni, ha hagyom nekik, viszont a könyvből számos olyan technikát tanultam, ami ki tud rángatni gondolataim árjából, ha véletlenül nem tudnám kordában tartani őket.

Nyilván alapvető technikákat  én is ismertem, viszont ebben a könyvben számos technikát találunk, rendkívül jól összeszedve, így mindenki kedvére válogathat, hogy neki melyik a legszimpatikusabb.

Összességében egy nagyon hasznos és gyakorlatias könyv, azoknak akik úgy érzik a gondolataik vették át felettük az uralmat és nem fordítva.

Köszönöm a lehetőséget a kiadónak!

Értékelésem: 4,5 / 5




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése