11/06/2022

Josie Silver: Egy éj a szigeten

Eredeti megjelenés: 2022

Megjelenés: 2022

Kiadó: XXI. Század

Oldalszám: 368

Fordította: Ács Eleonóra

Fülszöveg:

"Egy házikó. Két idegen.

Minden nagy szerelemnek kezdődnie kell valahol.

Cleo minden nap szerelmekről ír a randirovatba, de az életéből hiányzik a szerelem.

A randirovat szerkesztője felveti, tartson egy esküvőt, amin elveszi önmagát, és helyszínnek egy távoli ír szigetet javasol. Cleo igent mond – ez valóban szenzációs ötlet, amellyel emlékezetessé teheti a harmincadik születésnapját. Ugyan egyedülálló, de magányosnak cseppet sem magányos, igaz? Jót fog tenni neki az egyszemélyes kaland.

Megérkezik a luxusházikóhoz, ahol már ott van egy magas, sötét hajú, csökönyös amerikai, név szerint Mack, aki azt állítja, ezt a szállást ő vette ki. Se Mack nem hajlandó máshova menni, se Cleo. Sebesen közeleg a vihar, muszáj osztozniuk a házikón. Elvégre csak egy éjszakáról van szó.

De mi van, ha a szigeten töltött éj csak a kezdet?"


A 30. születésnap igazán meghatározó legtöbbünk életében. Van, aki fél tőle, van, akiben ilyenkor tudatosul az idő múlása és van, aki teljesen más gondolatokat köt ehhez a dátumhoz.

Cleo egy online női magazin romantikus rovatát vezeti és mivel egyedülálló párkeresési kudarcait és próbálkozásait osztja meg a nagyközönséggel. Azonban, mivel a 30. születésnapja vészesen közeleg és még mindig nem találta meg a megfelelőt, eldöntötte, hogy önmagát fogja feleségül venni mindezt egy távoli, ír szigeten.

Szép is lenne azonban azzal nem számol, hogy az egyetlen vendégházat nem csak neki, hanem egy magas amerikainak is kiadták, így kénytelenek egymás társaságát élvezni, ugyanis elég tirkán járnak a hajók, sőt egy hatalmas vihar is közeleg.


Eleinte sokalltam, hogy Cloe mennyit hisztizik Mack miatt és igazán bunkó is volt vele. Azonban a sziget atmoszférája és az emberek szépen lassan beszivárgott nem csak a főszereplők bőre alá, hanem az én lelkembe is. 

Éles volt a kontraszt a városi, rohanó élet és a lelassult kis közösség bensőséges összetartása között. Hozzám inkább ez utóbbi áll közel, így engem elvarázsolt. Ez a miliő szépen lassan elkezdte megváltoztatni a főszereplőink gondolkodását is, innentől kezdve pedig üdítő volt a kalandjaikról olvasni.

Ha mélyebben megnézzük a történetet, látszik, hogy ez nem csak ennyi. Számos mélyebb mondanivalóval rendelkező szál húzódik a szavak tengerének mélyén, amely lebilincselte a figyelmem.

Összességében egy nagyon aranyos, kellemes történet ötvözve az ír időjárás cseppet sem barátságos oldalával, de pont ez a ködös, esős idő teremti meg a tökéletes hangulatot, ami ehhez a könyvhöz kell. A sziget és a lakosai belopták magukat a szívembe, rávezetnek, hogy melyek a valódi értékek az életben. Cleo eleinte kiállhatatlan volt, de ahogy haladtunk előre a történetben megkedveltem. Érdekes a kapcsolatuk Mack-el, egy ideig nem is tudtam ezt hova tenni de a végére kellemes befejezést sikerült összehozni.

Köszönöm a lehetőséget a XXI. Század Kiadónak!

Értékelésem: 4 / 5







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése