12/12/2022

Alaina Urquhart: A Mészáros és az Ökörszem

Eredeti cím: The Butcher and the Wren

Megjelenés: 2022

Kiadó: XXI. Század

Oldalszám: 208

Fülszöveg:

"Louisiana mocsaras vidékén valami sötét ólálkodik: egy gyilkos módszeresen, orvosi eljárásokkal kísérletezve követi el rettenetes bűneit, cicázik a hatóságokkal, akik hiába próbálják elfogni.

Dr. Wren Muller, az Ökörszem a legjobb szakember a környéken. Régóta dolgozik halottkémként, és tüzetesen ismeri a múltbeli bűnügyi krónikákat. Egész mostanáig nem ütközött olyan esetbe, amelyet ne tudott volna megoldani. Wren íróasztalán gyűlnek az akták, hamarosan minden figyelmét leköti a macska-egér játék, miközben a brutális gyilkos napról napra arcátlanabb dolgokat követ el."



Nagyon szeretem a thrillereket, de elég ritkán lehet mostanában jókba belefutni. Bevallom, első körben nem bíztam hozzá sok reményt a rövidsége miatt, de szerencsére hatalmas pozitív csalódás ért.


Egy brutális gyilkos alkalomról-alkalomra egyre merészebb rémtetteket követ el, amelyeket Wren, a halottkém minden erejével igyekszik megoldani.Ám a hajsza egyre hátborzongatóbbá válik, amikor kiderül a nyomozó múltja és a neki szánt üzenetek is veszélyesebbé válnak.

A könyv érdekessége, hogy váltott szemszögű, tehát nemcsak a halottkém, hanem a gyilkos fejébe is belelátunk és kibontakozik az az őrült játék, ami a fejében létezik.
Tipikusan leírja a pszichopata jellemét, egészen az áldozatok becserkészésétől, a fogvatartásukon át, a végét jelentő őrült játékba is belelátunk, sőt a gyilkos szemén keresztül követjük. 


Annyira átéreztem az áldozatok rettegését és tehetetlenségét, illetve a gyilkos beteg elméjéből származó izgatottságot, hogy a csontomig hatolt a történet.

Az egyik legjobb thriller, amit olvastam, rövidsége ellenére is kerek és ámulva figyeltem a csavarokat, amelyek folyamatosan átvertek.

Elképesztően fordulatos, kegyetlen és kiszámíthatatlan történet, ahol a nő ugyanolyan veszélyes, mint a férfi, így 2 vadász egyszerre cserkészi be áldozatát.

Köszönöm a lehetőséget a XXI. Század Kiadónak!

Értékelésem: 5 / 5



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése