12/16/2022

James Norbury: Az utazás

Megjelenés: 2022

Kiadó: XXI: Század Kiadó

Fordította: Laik Eszter

Sorozat: Nagy Panda és Kicsi Sárkány

Fülszöveg:

"A két valószínűtlen útitárs útnak indul, folytatva az előző kötet kalandjait, hogy eljussanak egy helyre, amely talán messze van az otthonuktól, de az utazás révén önmagukhoz és egymáshoz közelebb kerülnek.

– Változás – mondta Nagy Panda. – Ha nem is tudod, hová vezet, attól még jobb, mint egy helyben maradni.

Kicsi Sárkány boldogtalan, és kiönti a szívét Nagy Pandának, aki úgy véli, ahhoz, hogy barátjának kedélye helyreálljon, útnak kell indulniuk. Új vidékeket fedeznek fel, rendkívüli élményekkel gazdagodnak, és nagy kihívásokkal néznek szembe. Nagy Panda és Kicsi Sárkány továbbhaladnak az elfogadás ösvényén, és megtanulják, hogy a változások, a nehézségek életünk természetes velejárói – ezek nélkül fejlődés se volna lehetséges."


Nagy Panda és Kicsi Sárkány újabb kaland elé néznek, ami teljesen felforgatja az életüket.

A könyv eleje szürke és borongós, ami az élet nehézségeit jeleníti meg. Kicsi Sárkány úgy érzi valami hiányzik az életőből, hiába van meg mindene, nem érzi magát boldognak. Majd az élet úgy alakul, hogy hatalmas kalandra kell indulniuk. Nagy Panda és Kicsi Sárkány elkedvetlenedik, hagyja magát sodorni az élet árjával, azonban idővel kijutnak a nehézségekből és még ragyogóbb helyszínen találják magukat.
Ám, ami a legfontosabb és, amit mindig mondanak: nem a végcél a lényeg, hanem maga az utazás. 


Mindig szeretem, amikor értelmet nyer a cím, de ebben az esetben ennek most sokkal nagyobb jelentősége van. Kicsi Sárkány az utazás alatt, a régi elvesztett életével jön rá, hogyan kell örülni az apró dolgoknak, illetve, hogy a boldogságot csakis önmagában keresse.


A könyv az élet hullám-völgyeit mutatja meg, illetve, hogy egy folyamatos tanulási folyamatban vagyunk és nem tudunk előre felkészülni mindenre, ám a hozzáállásunk megválaszthatjuk. Mindig lesznek váratlan események, érdemes megtanulni értékelnünk azt, amink van és megtanulni észrevenni az élet apró örömeit.


Ismét csodaszépek az illusztrációk, a gondolatok pedig továbbra is mélyen elgondolkoztatnak. Számomra az ilyen jellegű könyvek a legszebb ajándékok.
Különleges, csodaszép, elgondolkodtató, amely által többek leszünk és időről-időre visszanyúlunk majd érte.

Köszönöm szépen a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

Értékelésem: 4,5 / 5




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése