1/11/2021

Rebecca Ross: A királynő felemelkedése

Eredeti cím: The Queen's Rising

Eredeti megjelenés: 2018

Megjelenés: 2018

Kiadó: Maxim

Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: The Queen I.

Fülszöveg:

"Briennának ​csak két vágya van: egy sikeres vizsga, hogy hivatott lehessen, és egy pártfogó. A valeniai híres Magnalia Házban, ahol felnőtt, elvben felkészítették erre az életre. Mert vannak, akiket ösztönös tehetséggel áldott meg a sors az öt hivatás – a művészet, a zene, a színjátszás, az ékesszólás és a tudás – valamelyikével, ám Brienna csak hosszas vívódás után talált rá a magáéra, a tudásra. Így hát bekövetkezik az, amitől a legjobban félt, és nem talál magának pártfogót. Hónapokkal később váratlan fordulattal jelentkezik a reménybeli pártfogó egy kegyvesztett lord személyében. A lány kelletlenül fogadja el az ajánlatot, mert gyanakszik a lord szándékaira. Ám a történet nem ilyen egyszerű, mert javában folynak az előkészületek a valeniai királysággal rivalizáló Maevana uralkodójának megbuktatására, hogy a jogos – és varázserejű – királynőt juttassák vissza a maeván trónra. Sokan vannak az összeesküvők, köztük olyanok, akik közelebb állnak Briennához, mint azt a lány gondolná. A készülődő háborúban Briennának választania kell a hivatás és a vér szava között."


Az angol borító már régóta felhívta magára  a figyelem és vártam is, hogy egyszer a kezembe akadjon. Először nem is tudtam, hogy ennek a könyvnek, ez az angol eredetije:


Egy Tescos akcióban találtam rá. A fülszöveg azonnal megfogott, hiszen a tudást és tanulást állítja a középpontba, ami a gyenge pontom.

Briennának kicsit hányattatott élete van. A hivatásokkal sem úgy boldogul, ahogy kellene, sokszori próbálkozás után végül a tudás mellett köt ki. Minden idejét a tanulásnak szenteli, hogy sikeres legyen a végső vizsgán, pártfogót találjon és megkaphassa a köpenyét. Azonban azzal nem számolt, hogy a vizsga után a pártfogó lesz a legkisebb problémája és onnantól kezdve a királyság sorsa van a kezében.

A könyv első felében a tanulás és a tudás kötötte le a figyelmem, valamint a könyvek által megismerhettük Valenia és Maevana történelmét. Zseniális volt, ahogy az írónő érdekes ellentéteket és különleges tulajdonságokat vont a két ország közé. Valenia úriasabb, finomabb, elegánsabb, de hamisabb is, míg Maevana sokkal valódibb, nyers, de őszinte. Élveztem felfedezni az országokról szóló újdonságokat, amiket folyamatosan elszórtak előttem.

Ezután következett az igazán izgalmas rész, amikor a tanulmányok és szakmai előremenetel háttérbe szorult és sokkal fontosabb dolgok kerültek előtérbe. Innentől letehetetlenné vált. Nem volt biztos ki-kivel van, kinek mik a szándékai, majd egy váratlan fordulat is a képbe úszott, ami megédesített mindent.

Cartier személyében pedig ismételten egy új könyves álompasit avattam. *.*

Izgalomból és jól kidolgozott, különleges fantasy világból nem volt hiány. Nagyon színes és részletgazdag történelmet kaptunk, a szerelmi szálat pedig imádtam. Éppen hogy csak jelen volt, egy leheletnyi volt a történethez képest, de annyival gazdagabbá tette.

Összességében már most, január elején egy hatalmas kedvencet avattam. Sokkal, de sokkal több figyelmet érdemelne a sorozat, helye van a legjobb női fantasyk között. Már meg is rendeltem a folytatást, tűkön ülve várom.

Értékelésem: 5 / 5* Kedvenc!


Mellesleg nézzétek milyen gyönyörű:




Kedvenc idézeteim:

"– Csak azzal kellene törődnöd, amit te gondolsz."
"– Ha úgy gondolod, hogy kudarcot vallasz, akkor valószínűleg így is történik."
"Valódi adottság segíteni másoknak, hogy másképpen lássák a világot."


1. kép: saját instagram

2. kép forrása: moly.hu

3. és 4. kép forrása: pinterest táblám


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése