1/17/2021

Könyvmolyképző Pöttyök - Pötty útmutató II.

 








A Pötty útmutató első része nagy sikert aratott, sok visszajelzést kaptam, hogy hasznos bejegyzés volt, sokaknak segített és szívesen látnák a többi pöttyökről készült leírásaim is. 

Ennek eleget téve, további pöttyöket fogok tüzetesebben megvizsgálni és igyekszem rendet teremteni a rendesen elszaporodott pötty erdőben.

A Könyvmolyképző Kiadó jellegzetessége, hogy Pöttyök segítségével sorolja be a könyveket, amelyek már ránézésre megkönnyítik az olvasók életét, hiszen ebből már sejteni lehet a kategóriát és a körülbelüli életkort, akiket megcéloz.

Azonban manapság annyi pöttyel találkozik az ember, hogy még a kiadót ismerőknek is okoz egy kis gondolkodást, hogy most az adott jelzés mit is takarhat.


Rázós könyvek

A kiadói sorozat Facebook oldalát hívtam segítségül.

"Rázós könyvek? Megdöbbent..."
"Elképzelni az elképzelhetetlent, átélni az átélhetetlent"

A Rázós könyvek, ahogy a logóból is látszik, 18 év feletti tartalommal bírnak. Jellemzően a New Adult erotikus, krimi és thriller vonalat fedik le és témájukat tekintve nem könnyű olvasnivalók. 

Legnépszerűbb a kategóriában:
Leylah Attar: Papírhattyú



Bíbor Pöttyös

Na innentől kezd izgalmas lenni. Az elkövetkezendőkben leginkább a gyermekeknek szóló kategóriák jönnek, (Bíbor, Narancs, Kaméleon) igyekeztem minél jobban elkülöníteni az adott kategóriákat, amennyire a Könymolyképző oldalán található információk alapján ki tudtam mazsolázni.

A Bíbor Pöttyös könyvek a 8-14 éves korosztályból várja az olvasóit, témáit tekintve leginkább a lányoknak kedvez, ahogy az oldalon található kínálatból láttam főleg lányos könyvek kaptak helyet a kategóriában.

Legnépszerűbb:

Rachel Renee Russell: Egy zizi naplója




Narancs Pöttyös

A Narancs Pöttyös könyveket leginkább általános iskolás tanulóknak ajánlják, körülbelül 9-13 év közöttieknek szólóak. A kínálatból szintén úgy vettem észre, hogy javarészt ismét a lányoknak kedvez a kategória.

Legnépszerűbb:
Susie Morgenstern: Titkos levelek 0-tól 10-ig



Kaméleon Könyvek

Na végre a fiúknak is kedvező kategória. 
A Kaméleon Könyvek jellemzően fantasy történetek, mindenféle mágikus vonással és természetfeletti lényekkel. Jellemzően fantasy kalandregények.

Korosztályt tekintve nagyjából a 14-17 éves korosztálynak szól.

Legnépszerűbb:
Rick Riordan: A villámtolvaj



Szivárvány Kör Könyvek

A Szivárvány Kör könyvei erős lélektani könyvek, illetve, ahogy a logo is utal rá, a saját nemükhöz vonzódók útkeresését, valamint az élet által eléjük állított nehézségeket, a bántalmazást és mindezek leküzdését állítja a középpontba. 
Ennek már semmi köze a gyermekkategóriákhoz, gyakran felnőtt tartalommal is találkozik az olvasó, így mindenféleképp érett olvasóknak ajánlott.

Legnépszerűbb:
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!




Remélem hasznos volt az útmutató 2. része! 
Amennyiben valamelyik kategóriára még kíváncsiak lennétek, várom kommentben és igyekszem azokat is kidolgozni :)

Természetesen az összes kategóriát és a hozzájuk kapcsolódó könyveket a Könyvmolyképző Kiadó weboldalán elérhetitek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése