7/26/2023

Jenn Granneman: Érzékenység

Jenn Granneman: Érzékenység könyvajánló
Megjelenés: 2023

Kiadó: Édesvíz

Oldalszám: 222

Fordította: Fehér Zsuzsanna

Fülszöveg:

"Paradigmaváltó könyv egy régóta alulértékelt, de rendkívül előnyös személyiségvonásról.

Mit jelent túlérzékenynek lenni, miért titkoljuk, és hogyan válhat az érzékenységünk a legnagyobb erőnkké?

Ne sírj! Ezt most igazán túlreagálod! Ne légy már olyan érzékeny! – halljuk sokszor. Az érzékenységet kultúránkban leginkább gyengeségnek tekintjük, a gyermekeinkből kineveljük, és a felnőttek ellen fordítjuk. Ez a gyengéd, ámde igazán inspiráló könyv ezen a téves hozzáálláson igyekszik változtatni.

„Mi történne, ha a keménység mítosza helyett az érzékeny utat követnénk?

Mi történne, ha az érzékeny hangok lassan felszólalnának? Ha nem rejtegetnénk tovább az érzékenységünket, hanem elfogadnánk?”

Az Érzékenység a legújabb tudományos kutatásokat összefoglalva, gyakorlati tanácsok és anekdoták segítségével tanít meg bennünket arra, hogyan bontsuk ki az ebben az alulértékelt erőben rejlő lehetőségeket, és hogyan hasznosítsuk azt életünk legfontosabb területein: a barátságokban és kapcsolatokban, a munkahelyen, a vezetői pozícióban és a szülői nevelésben. Jen Granneman könyve gyökerestül átalakítja az érzékenységről alkotott elképzeléseinket, és rávilágít a világ irányába tanúsított finomabb ráhangolódásban rejlő hatalmas erőre.

Ismerd meg az öt hatalmas adományt, amely minden túlérzékeny ember sajátja.

Tudd meg, miként győzhető le a túlstimuláció.

Tanuld meg értékelni a benned rejlő gyengédséget és empátiát.

Ez az inspiráló könyv képes – egyszer s mindenkorra – megváltoztatni azt, ahogyan az érzékeny embereket látjuk, és ahogyan ők látják magukat."


Az Érzékenység című könyv valóban egy kivételes útmutató az érzékenyebb természetű embereknek, akik gyakran szembesülnek különféle kihívásokkal és nehézségekkel a mindennapi életben. Granneman munkája nem csupán a problémákra hívja fel a figyelmet, hanem megmutatja az érzékenységben rejlő szupererőt és annak hasznosításának lehetőségeit is.

Az írónő remekül körüljárja az érzékenység fogalmát, és arra buzdítja az olvasókat, hogy elfogadják és értékeljék ezt a tulajdonságukat. Ahelyett, hogy az érzékenységet gyengeségnek vagy hátránynak tekintenénk, Granneman felhívja rá a figyelmet, hogy ez valójában egy olyan erőforrás, ami képes mélyebb érzelmekkel, empátiával és megértéssel megajándékozni minket. 

A könyvben szereplő fontos témák között találjuk a társadalmi normák és előítéletek leküzdését is. Granneman rámutat arra, hogy az érzékenység nem jelenti azt, hogy valaki sebezhető vagy alkalmatlan lenne a társadalmi életre. Sőt, ez a tulajdonság valójában gazdagítja a társadalmat, és hozzájárulhat a pozitív változásokhoz. Az érzékeny embereknek ugyanolyan értékes és fontos szerepük van a társadalomban, mint bárki másnak, és érdemes hitelesen és büszkén vállalniuk önmagukat.

Jenn Granneman Érzékenység könyv ajánló


Granneman könyvének igazi ereje abban rejlik, hogy nem csak elméleti szinten tárgyalja az érzékenységet, hanem konkrét példákon és gyakorlati útmutatókkal is segít az olvasóknak a mindennapokban történő boldogulásban. Az érzékenységet nem csupán pozitívumként állítja be, hanem megmutatja, hogyan kezelhetjük a kihívásokat és akadályokat, amelyekkel az érzékeny emberek gyakran szembesülnek.

Nem egy szösszenetnyi önfejlesztő könyv, mély, tartalmas, számomra sokszor túl tömény is volt, ez többször visszavett a lendületemből, így a polcról, időről-időre levéve, különböző fejezeteket áttanulmányozva, mindenképp hasznos könyv, hiszen az élet számos területét végigveszi az érzékenység szemszögéből. Az író átfogó megközelítése az érzékenység különféle aspektusaira segít megérteni ezt a bonyolult témát.

Összességében az Érzékenység egy kiemelkedő könyv, ami inspiráló és meggyőző módon tárja fel az érzékenység erejét és szépségét. Granneman stílusa és személyes hangvétele közvetlen kapcsolatot teremt az olvasóval, és arra ösztönzi őket, hogy merjenek önmaguk lenni és kihasználják érzékenységükben rejlő lehetőségeket. Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretnének jobban megérteni és elfogadni saját érzékenyebb természetüket, és keresik az utat az érzékenységük pozitív oldalának megismeréséhez.

Köszönöm a lehetőséget a kiadónak!

Értékelésem:  4 / 5





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése