12/19/2021

James Norbury: Nagy Panda és Kicsi Sárkány

Eredeti megjelenés: 2021

Eredeti cím: Big Panda & Tiny Dragon

Megjelenés: 2021

Kiadó: XXI. Század

Megvásárolható: XXI. Század

Fordította: Laik Eszter

Oldalszám: 160

Fülszöveg:

"Vezérlő ​fény a sötétebb hónapokban – gyönyörű, illusztrált kiadvány két barátról, és elgondolkodtató utazásukról, amelyet a buddhista filozófia inspirált.
– Mi fontosabb – kérdezte nagy panda –, az utazás vagy a megérkezés?
– Az útitárs – mondta kis sárkány.
Nagy panda és kis sárkány barátok. Együtt utaznak végig az évszakokon, nappalokon és éjszakákon, esőben és napsütésben. Miközben kint vannak a természetben, reménnyel és inspirációval telíti őket a környezetük, hogy rájöjjenek, még a legsötétebb napokon is ott a bizonyosság: a tavasz mindig visszatér.
Érezd át nagy panda nyugalmát, aki mindig eszünkbe juttatja, hogy mik az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat.
Fedezd fel mindennapjaid világát kis sárkány kíváncsi tekintetével, akinek, bár a termete kicsi, a szíve nagy.
A két barát utazása a folyton váltakozó évszakokon át tart – csatlakozz hozzájuk, ahogyan rájönnek, hogyan éljenek a pillanatban, békéljenek meg a bizonytalanságokkal, és merítsenek erőt, hogy együtt legyőzzék az életben felbukkanó akadályokat."


A Nagy Panda és Kicsi Sárkány eszméletlenül aranyos mese, amely elmeséli egy cseppet sem mindennapi barátság alakulását az évszakok váltakozásában. Tavasztól a következő tavaszig követhetjük végig a két mókás figura egyszerű, szívet melengető kalandozásait, miközben fejtegetik az élet nagy kérdéseit.

"– Néha úgy érzem, nem vagyok elég jó – panaszolta Kicsi Sárkány.
– Egy cseresznyefa nem hasonlítja magát más fákhoz – felelte Nagy Panda – , egyszerűen csak virágzik."

Kicsi Sárkány az izgága, néha elégedetlen oldalunkat jeleníti meg, aki állandóan rohan, újabbnál újabb dolgokba kapna bele, azután pedig teljesen elkedvetlenedik. Ezzel szemben Nagy Panda a belső nyugalmat képviseli, aki időt szán a dolgokra és a legapróbb csodákat is képes észrevenni, ő tanítja Kicsi Sárkányt, hogyan értékelheti az életben az apró örömöket

Mindehhez pedig gyönyörű illusztrációk társulnak. Ez a könyv jó ha a kezünk ügyében van és amikor egy kicsit összecsapnak a fejünk felett a hullámok, csak üljünk le vele és merüljünk el ebbe a nyugalombuborékba.

Sokszor a legegyszerűbb idéztek fogtak meg a legjobban és döbbentettek rá, hogy valóban hajlamosak vagyunk csak úgy elmenni mellettük.

A két barát kalandjait nagy élvezettel követtem, mindig vártam, hogy mire fognak rávilágítani. Olyannak éreztem, mint egy doboz bonbont, amit alkalomadtán kinyitok és szemezgetek belőle. Minden egyes meglátás töltött a lelkemen és a helyes irányba irányította a fókuszom. Szerintem nagy segítség lehet, ha valaki rosszabbul érzi magát vagy úgy érzi, hogy egy kis pozitív töltekezésre lenne szüksége. Biztos vagyok benne, hogy többször le fogom még venni a polcomról.

Köszönöm a lehetőséget a XXI. Század Kiadónak!

"– Mi lesz, ha olyanokkal találkozom, akik nem kedvelnek engem, vagy azt, amit csinálok? – kérdezte Kicsi Sárkány.
– Muszáj továbbmenned az utadon. Inkább őket veszítsd el, mint önmagad."

Értékelésem: 5 / 5


Kedvenc idézetek:

Attól még, hogy nem tudod, hová mész, nem biztos, hogy eltévedtél.
– Szakíts magadnak időt a jelentéktelen dolgokra – mondta Nagy Panda. – Gyakran ezek a legfontosabbak.
– Nem tudom elmagyarázni, hogy érzem magam – mondta Kicsi Sárkány.
Nagy Panda mosolygott.
– Nem baj. A szavak nem alkalmasak mindenre.
– Hibázni annyi, mint próbálkozni – szólt Nagy Panda. – Ne add fel.
A szeretet nem szorul magyarázatra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése