2/27/2023

Dirk Rossmann: A polip haragja

Megjelenés: 2022

Kiadó: Művelt Nép

Fordította: Balla Judit

Oldalszám: 620

Fülszöveg:

"2029-et írunk. A klímakatasztrófa bekövetkezett, az emberiség a túlélésért harcol.

A nagy hatalmi tömbök szövetsége, a Klímaszövetség gátat akar vetni a káosznak és az éhség-háborúknak. A legfontosabb eszközük egy szuperszámítógép – amely azonban egy egyformán zseniális és megszállott bűnöző kezébe kerül.

Már csak két ember akadályozhatja meg a legrosszabbat: a kishivatalnok Thomas Pierpaoli, és a temperamentumos milliomosnő, Ariadna. Miközben vadásznak rájuk, és veszélyes során kell átverekedniük magukat, nekik csak egy cél lebeg a szemük előtt: megmenteni a világot.

De vajon megmenthető-e még egyáltalán az emberi faj?"

Már a sorozat első része is nagyon ígéretes lett, így kíváncsian vártam a folytatás mit tartogat.

Jóval,testesebb kötet lett, mint az előző, ami nem mindig vált javára. Azonban ahányszor olvasom Dirk Rossmann könyveit mindig Dan Brown-t juttatja eszembe, ami nálam nagy dicséret. Nem csak Dan Brown, de Rossmann könyveitől is általában úgy érzem, hogy bővíti a tudásom, több leszek általa, hiszen olyan területekről ír benne, amelyekben nem vagyok otthon, így örömmel olvasom az új információkat. Ráadásul elég komoly tudományterületek kapnak helyet, az intelligens szereplőket és történetet pedig rendkívül kedvelem.

Amit meg különösen szeretek Rossmann könyveiben, hogy a nők okos, magas beosztású, nagy hatalmú, kulcskarakterek, amellyel én igencsak ritkán találkozok ebben a műfajban. Egyébként is érezhető volt mindkét művében, hogy nagy tisztelettel viseltetik a nők iránt, amely számomra kellemessé tette az olvasást.

Az egész könyvön keresztül egy akció filmben éreztem magam, a kvantumszámítógép ötlete nagyon jó volt végig fenntartotta a kíváncsiságom. A szerelmi szál pedig még inkább felpiszkálta az érdeklődésem.

Sokszor bő lére volt eresztve a leírás, de a végére nagyon felpörgött, alig győztem olvasni, így a téma kedvelőinek mindenképp javaslom.

Értékelésem: 4/5




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése