2/12/2023

Polus Enikő: Életünk forgatókönyvei

Megjelenés: 2022

Kiadó: Jaffa

Oldalszám: 360

Fülszöveg:

"Azt ​mondják, a nehéz idők erős embereket teremtenek. Én abban bízom, hogy az erőhöz bölcsesség is társul, amelynek az alapja az érzelmi intelligencia folyamatos fejlődése.

Lelki segítőként sok kliensemtől hallottam valamely katartikus életesemény után, hogy lepergett előttük az életük filmje, és nem minden úgy zajlott benne, ahogy a nagy forgatókönyvben meg volt írva. Úgy tűnik, az, ahogyan elképzeljük az életünket, időnként más, mint ahogyan a valóságban megtörténik. Miért? Mert sokszor csak sodródunk az árral, vagy arra fókuszálunk, amire nem kéne, vagy épp kényszeresen igyekszünk megfelelni másoknak. Az idő eltelik, és egyszer csak a fejünkhöz kapunk: hiszen valójában még nem is éltünk!

Pedig az életed filmjének főszereplője te vagy, sőt a forgatókönyvet is neked kell megírnod és kivitelezned. Van, ami tervezhető, és van, ami nem. Ezért szükséges erősítenünk magunkban azt a képességet, hogy bármilyen helyzetbe is kerüljünk, bármit hoz is a sors, át tudjuk írni az eredetileg elképzelt forgatókönyvet. A veszteségek során sokszor nem a múltat elengedni nehéz, hanem az, hogy új képet építsünk fel az összetört jövőkép helyére. Ehhez nyújtok a könyvben önismereti segítséget, amely arra bátorít, hogy ne tekintsd képtelennek a jövődet, bármilyenek is a körülmények! A képzelőerő és a fantázia csodálatos belső segítő, mozgató erő. Aki pedig már lát képeket, az képes lesz új tervek és forgatókönyvek megalkotására is. 
Itt az idő, hogy életed valódi főszereplőjévé válj, és te formáld a saját történetedet!"

Már az első lapoktól kezdve érződik Polus Enikő kedves személyisége,ami nagyon barátságos hangulatot adott a könyvnek.

Érdekes volt számomra, hogy mennyi mindenre lehet forgatókönyvünk, sok esetben bennem pl. nem is realizálódott mennyivel rendelkezek én is, csak az olvasás során gondoltam át.

Számtalan téma és életszakasz került terítékre, szinte úgy éreztem, hogy az egész emberi lét előttem van.

Ráadásul sok személyes történet vagy szakember elbeszélése színesítette a könyvet.


Annyira színes és annyi témát, élethelyzetet magában foglaló könyv, hogy biztos vagyok benne, hogy aki a kezébe veszi megtalálja benne azokat a szituációkat amelyeket már átélt, vagy esetleg amiben benne van és jól jönne egy kis útmutatás.

Illetve, ami még meglepett, hogy a tinédzser korúaknak is úgy gondolom, hogy nagy segítség lehet, hiszen nem csak szakmai szempontból, de személyes történetek alapján is átérezhetjük mi játszódik le egy-egy tinédzserben, miért nehéz ez az időszak. Ha valaki ebben az érzelmi hullámvasútban van, jó lehet ráébredni, hogy nincs egyedül.

Összességében ismét egy nagyon alapos és sok részletre kiterjedő, tartalmilag színes könyvet köszönhetünk Polus Enikőnek, amely egy kis lámpásként mutathatja az utat, ha úgy érezzük, hogy eltévedtünk az élet tengerén.

Köszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak és az írónőnek!


Értékelésem: 4,5 / 5



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése