3/28/2023

Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban

Megjelenés: 2023

Kiadó: Kossuth

Fordította: Nagy Mónika Zsuzsanna

Oldalszám: 448

Fülszöveg:

"Az Éjfélkor a Feketerigó kávézóban mágikus realizmussal átszőtt, szívmelengető és magával ragadó romantikus történet, helyszíne pedig az Egyesült Államok egy bájos déli kisvárosa.

Wicklow, ez az emberléptékűen kicsi település az alabamai hegyek árnyékában terül el. Ide érkezik Anna Kate, hogy eltemesse szeretett nagymamáját, Zét, a Feketerigó kávézó tulajdonosát. Úgy tervezte, hogy csak rövid időt tölt itt, bezárja a kávézót, majd eladja nagyanyja ingatlanát. Ám hiába szánja el magát, hogy nem alakít ki szoros kapcsolatokat a helybeliekkel, és hogy elkerüli az apja családját, Anna Kate-et végül megmagyarázhatatlan módon elbűvöli a különös déli városka, ahonnan anyja sok évvel korábban elmenekült, és a rejtélyes Feketerigó-pite, amelyről az egész város beszél.

Ahogy lassan fény derül a múltra, Anna Kate-nek végül döntést kell hoznia, hogy ez a magányos feketerigó képes lesz-e rendbe szedni törött szárnyát, és megtanulni repülni."

Ez a könyv egy csoda 💙

Első körben a borító varázsolt el teljesen, így nagyon kíváncsi lettem mit tartogathat a történet.

Anna Kate nagymamája elhunyt, így fél évre át kell vennie a kávézóját egy kis városban. Ahogy telnek a napok nem csak a családi specialitásokkal, de a kis város lakóival is egyre jobban megismerkedik és kiderül miért mondogatják a helyiek, hogy ha egyszer Wicklowba kerül, az többet nem ereszti.

Leginkább a gyász témaköre miatt szerettem volna elolvasni és sokkal többet adott, mint vártam. A nehéz téma ellenére egyáltalán nem volt nyomott a hangulat, sőt. Egy kellemes, vidéki kis városba csöppentem, ahol a lakosok egymást támogatják és segítik, sőt az egész városkának a szíve a Fekete Rigó Kávézó a fekete rigó pitével, amelynek azt beszélik különleges ereje van.

Anna édesanyja hamar elköltözik Wicklowból, így a lány semmit nem tud a lakókról, pusztán csak pár dolog ragadt rá a nagymamája és a kávézója miatt. Apai nagyszüleivel és a család azon részével egyáltalán nem is tartja a kapcsolatot, ugyanis a két család egy múltbeli történés miatt nem beszél egymással, sőt ellenségeknek is tekinthetőek.

A váltott szemszögeknek köszönhetően érdekes volt a családi ellentétet mindkét oldalról végig követni. Ráadásul folyamatosan azt vártam mi fog még kiderülni, így egy percre sem lankadt a figyelmem.

A jelentős szereplők élete szépen lassan kibontakozik és zseniális volt, hogy a végén összeértek a szálak, de nem is lehetne mást várni egy kis város esetén.

Wicklow engem is elvarázsolt, jól éreztem magam ebben a barátságos környezetben, vártam, hogyan alakulnak az események, sőt Anna Kate családjának generációról-generációra tovább szálló öröksége sem hagyott nyugodni, de főleg a fekete rigó pite különlegessége lopta be magát a lelkembe.

Ez a könyv balzsam a léleknek, főleg a gyászoló léleknek. Ha valaki tartana attól, hogy ez a nehéz téma rányomja a bélyegét és nyomasztó, elárulhatom, hogy egyáltalán nem. Öröm volt olvasni és rendkívül örülök, hogy megismerhettem ezt a kis várost, amelyben ekkora szeretet lakozik. Az idei évem eddigi legjobb olvasmánya, feltétlenül olvassátok el ti is 🤓

Köszönöm a lehetőséget a Kossuth Kiadónak!

Értékelésem: 5 / 5





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése